Magazin > Lepota & telo
4 ogledov

Moški glede seksa res niso izbirčni

Povabilo bi bilo na mestu. Žurnal24 main
Ni skrivnost, da moški radi hitro skočijo v posteljo, če je le priložnost. Vsaj, ko ge za besede, so urni. Kaj pa ženske?

Raziskava, ki jo je med 900 študenti in študentkami (pol žensk, pol moških) iz ZDA, Italije in Nemčije opravil Achim Schützwohl z Univerze Brunel v Londonu, je pokazala, da moški res niso izbirčni, ko gre za potencialno avanturo. Da bi se ženska prepustila skušnjavi, pa bi moral biti moški zares seksi. Skratka, moškim standardi padejo, ženske pa jih zvišajo.

Rezultati sicer temeljijo na anketi, v kateri so morali udeleženci oceniti, s kakšno verjetnostjo bi sprejeli povabilo na zmenek, v stanovanje ali v posteljo z "malce neatraktivno", "srednje atraktivno" ali "zelo atrakativno" osebo nasprotnega spola. Verjetnost pritrdilnega odgovora so ocenjevali od 0 (definitivno ne) do 100 (definitivno da). Ne glede na privlačnost je bilo pri moških verjetneje, da bi sprejeli vse tri ponudbe. Glede seksa je bila povprečna vrednost odgovorov pri moških 46, pri ženskah pa le 4. V skladu s pričakovanji se je povprečje pri moških še zvišalo, ko so si predstavljali avanturo s srednje in zelo privlačno žensko.

Izbirčne ženske
Ženske bi z večjo verjetnostjo sprejele povabilo v stanovanje ali v posteljo pri zelo privlačnih moških. Pri malce neprivlačnem moškem je bilo povprečje odgovorov dve točki, pri zelo privlačnem pa osem točk. Takšno izbirčnost pri enkratnih avanturah strokovnjaki razlagajo z "gensko" hipotezo, po kateri ženske izbirajo moške, ki z videzom kažejo na dobro dedno zasnovo, ki bi jo lahko prenesli na potencialno potomstvo.

Ta raziskava se je ukvarjala samo s splošno privlačnostjo, prejšnje študije pa so pokazale, da se pri avanturah ženske raje odločajo za moške z bolj možatimi potezami ali celo brazgotinami, ko pa se odločajo za stabilnejše razmerje, imajo prednost moški z bolj feminilnimi potezami, ki nakazujejo na nižjo raven testosterona in bolj predanega soproga in očeta. Raziskava je pokazala tudi na kulturne razlike. Italijanski moški se niso izneverili slovesu latino ljubimcev in bi najhitreje skočili v posteljo, Nemci pa so se izkazali za najbolj zadržane glede vseh ponudb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.