Magazin > Lepota & telo
28 ogledov

Moški hujšajo hitreje

Tudi moške pred poletjem zaskrbi. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Poletje se bliža, čas je, da tudi moški izklešete svoje telo za razkazovanje na plaži.

Saloni so polni moških, ki se na pomlad pripravljo tudi s pomočjo kozmetičnih postopkov preoblikovanja telesa, so nam potrdili v več ljubljanskih kozmetičnih salonih. To je dokaz, da se tudi močnejši spol pospešeno pripravlja na poletje; tu je nekaj napotkov, da ga boste pričakali v formi.

Prebudite mišice in raztopite zimske obloge
"Če se vam nabirajo obročki okoli trebuha in se jih želite znebiti, imate lažje delo kot ženske. Moški namreč hujšate 30 odstotkov hitreje kot vaše boljše polovice," pravi osebna trenerka in nutricionistka Mojca Cepuš. Pri kaloričnosti naj bo omejitev 1.400 kilokalorij na dan, zvečer pa se odločajte za lahke večerje, sestavljene iz beljakovin in zelenjave. Nikar ne pozabite na šport – izkoristite lepo vreme in se podajte na tekaško stezo ali v bazen, saj sta to športa, ki ob kurjenju kalorij odlično vplivata na vse mišice.

Tudi moški imajo celulit! V nasprotju s prevladujočim mnenjem, da je celulit ženska zadeva, ta pogosto prizadene tudi moške. Bistvena razlika je predvsem v tem, da se pri moških največkrat pojavi na trebuhu. Odpravite ga lahko na enak način, kakor se ga loteva nežnejši spol – s pravilno prehrano, gibanjem, kremami za učvrstitev kože in kozmetičnimi tretmaji.

Naj vam pri oblikovanju telesa pomagajo kozmetični tretmaji
Nikar se jih ne branite, saj so pri moških enako učinkoviti kot pri ženskah. Novi, učinkovitejši postopki odpravljanja maščobnih blazinic, kakršne so kavitacija, lipomasaža ali tehnologija velasmooth, ne poznajo spola. Z njihovo pomočjo bo postava skladnejša in mišice izrazitejše prav na ključnih mestih.

Priprava na sandale zahteva pedikuro
Moški nanjo radi pozabljajo in v poletje (pre)pogosto vkorakajo z razpokano kožo na petah, otiščanci na mezincih in neurejenimi nohti na nogah. Poskrbite, da ne boste kvarili videza svoje obutve, in se brez zadržkov odpravite na pedikuro.

Gladka in nahranjena zdrava koža
Suha koža, ki že malce vleče na sivo, in obilje dlak na nepravih mestih nista prav nič privlačna spremljevalca kratkih hlač, kaj šele kopalk. Odvečne dlake na telesu lahko odstranite z voskanjem ali se jih znebite trajno – z lasersko tehnologijo. Ta zahteva več obiskov, zato je zdaj zadnji trenutek, da se odločite zanjo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.