Magazin > Lepota & telo
103 ogledov

Moški, ki pospravljajo, seksajo manj

moški Shutterstock
Pomivate posodo, perete in obešate perilo ter pomivate tla? Potem verjetno seksate redkeje, kot vaš prijatelj, ki doma opravlja le moška opravila.

Rezultate raziskave se bodo tokrat verjetno razveselili moški, saj jim ta ponuja dober izgovor za ne pospravljanje. Raziskovalci z Univerze v Washingtonu so namreč ugotovili, da poročeni pari, ki hišna opravila strogo delijo na moška in ženska, seksajo več.

Pomivate posodo in čistite stranišče?

Povprečna zakonca, ki si poljubno delita hišna opravila in kjer moški radi poprimejo tudi za gobico za pomivanje posode, kuhalnico in metlo, naj bi se spolnim užitkom predajala petkrat na mesec. Tisti pari, ki hišna opravila delijo na moška in ženska, pa naj bi seksali 1,6-krat več na mesec.

V eni najobsežnejših raziskav pod okriljem National Survey of Families and Douseholds je sodelovalo 4.500 poročenih parov. Ugotovili so, da možje v povprečni družini naredijo približno petino "ženskih" hišnih opravil in približno polovico opravil, ki jih tradicionalno pripisujemo moškim. To pomeni, da ženske moškim pri opravilih pomagajo pogosteje, pišejo v najnovejši številki American Sociological Review.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.