Magazin > Lepota & telo
25 ogledov

Moški, ležerno bo

(Foto: Imaxtree) Žurnal24 main
Umirjene barve, a luksuzni ter prefinjeni materiali, vzorci in kroji bodo značilnosti letošnje moške mode.

"Kar se barv tiče, se nam obeta dokaj umirjena sezona pomlad–poletje, hkrati pa luksuzna in prefinjena, kar se tiče materialov in tudi krojev oblačil," napoveduje modni oblikovalec Boštjan Mljač. Ležernost bo glavni moto v novi pomladno-poletni sezoni, doda.

Igra z barvami ali kroji
"Večni črni se pridružijo različne sivine, beline, nekaj odtenkov modre in peščene," glede na prikazane trende na tednih mode komentira Mljač, saj so le redki kreatorji posegli po živih barvah.
Nikakor pa vam zaradi pomanjkanja barv ne bo dolgčas, obljublja sogovornik, saj so se mnogi zaradi umirjenih barv raje poigrali s samimi materiali, "ki so že na videz žlahtni in prijetni na otip, veliko izbire pa bo tudi pri vzorcih". "Ti so sicer po večini grafični, vendar v kombinaciji z lepim materialom kot osnovo ponujajo sveže rešitve za moško garderobo," pojasni sogovornik.

Uporniški rokerji
Velik trend so, kot pravi, tudi rockovski detajli, kot so zakovice, neti, usnjeni kosi, nakit ... Čeprav je motoristični trend opazen predvsem pri nežnejšemu spolu, je letos ponovno trendi motoristična jakna, najbolj vroči pa boste v črni barvi.

Ozka silhueta : volumen
Silhueta moških oblačil je povečini ozka, le pri vrhnjih oblačilih, denimo pri plaščih in jopah, so se kreatorji poigrali z volumnom.

Beli ali pastelni koraki
Modni so lahki čevlji na vezalke, mokasini in tudi espadrile, pravi modna oblikovalka čevljev Alja Novak. "Barva sezone je bela, sledijo pa ji vsi pastelni odtenki," še pojasni.

Suknjiči
Zelena, modra in siva so najbolj vroče barve suknjičev te sezone. Za bolj formalne priložnosti bo vžgala kombinacija klasičnega črnega suknjiča in klasičnih hlač ali kavbojk. Izberite tako imenovani "slim cut" in pozabite na "skinny" trend. Temno eleganco pa lahko za neformalne priložnosti kombinirate z majicami v živih, opaznih barvah, modni obsedenci pa drzen videz zaokrožite s potiskanimi kratkimi hlačami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.