Magazin > Lepota & telo
34 ogledov

Moški nesrečni zaradi prijateljic za seks

moški Shutterstock
Prijatelji za seks so vse pogostejša oblika odnosv med mladimi. Čeprav je morda na prvi pogled videti drugače, svoboden odnos brez obveznosti pa mnogi opisujejo kot prednost, strokovnjaki opozarjajo, da takšni odnosi pogosto pripeljejo do nezadovoljstva, depresije in nesrečnih ljubezni.

Raziskava britanske spletne strani OnePlusOne in foruma za mladostnike Youth net je pokazala, da prijatelji samo za seks niso tabu. Kar tretjina sodelujočih je priznala, da so ali pa so že bili v takšnem odnosu. A videti je, da ima takšen odnos več slabosti, kot prednosti.

Več kot polovica mladih v takšnih odnosih naj bi bila nezadovoljnih, saj naj bi si želeli resno vezo, piše Daily Mail. Bolj nesrečni naj bi bili moški, kot negativne posledice pa se pojavljajo enostranska zaljubljenost, tesnoba, depresija in čustvena zmedenost.

"V takšnem prijateljskem odnosu je ena stran pogosto prizadeta, saj želi nekaj več," razlaga Emma Rubach, vodja raziskave. "Ljudje si ne želijo priznati, da sta bližina in občutek varnosti pomembna, zato pogosto pristanejo na manj, kot si v resnici želijo. To ustvari zmedo, želja po tem, da bi iz nedefiniranega odnosa nastalo nekaj več, pa stvar še dodatno zakomplicira," dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.