Magazin > Lepota & telo
41 ogledov

Moški priznali, kdaj so najprivlačnejši

moški Shutterstock
Kdaj se moški počutijo najbolj privlačne? V zgodnjih tridesetih, na dan poroke ali takrat, ko si kupijo nov avto? Velika verjetnost je, da pravega odgovora ne bi uganili zelo hitro.

V raziskavi je sodelovalo 182 parov, ki so strokovnjakom zaupali svoje občutke o sebi, svoji samozavesti in privlačnosti v treh različnih obdobjih – na začetku zakona oziroma resne veze, ter ob prvi in drugi obletnica poroke oziroma resne veze. Med sodelujočimi pari je bilo 48 odstotkov takšnih, ki so v prvih dveh letih zakona dobili otroka.

Pari so z lestvico od 1 do 100 ocenjevali svojo lastno privlačnost. Pri moških, ki otrok niso imeli, raziskovalci niso opazili večjega nihanja samozavesti oziroma privlačnosti, nasprotno pa so se moški po tem, ko so dobili otroka, ocenjevali kot bolj privlačne. Samozavest pri novo pečenih očkih naraste, bolj privlačne pa se moški počutijo prvo leto otrokovega življenja, raziskovalce povzema The Huffington Post.

"Moškim pozornost, ki jo dobijo z rojstvom otroka in tedaj, ko se z otročičkom pojavijo v javnosti, zelo ugaja" pa pojasnjuje vodja raziskave in profesorica Alicia Cast s kalifornijske univerze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.