Magazin > Lepota & telo
397 ogledov

Moški večkratni orgazmi?

Več moških orgazmov v zgolj nekaj minutah? Žurnal24 main
Moški večkratni orgazem se od ženskega precej razlikuje. Različni smo si namreč predvsem fiziološko.

Odgovor na vprašanje moškega večkratnega orgazma je odvisen od tega, kako orgazem sploh definiramo. Seksolog Prosterman meni, da je moški večkratni orgazem posledica popularizacije vzhodnjaških meditativnih tehnik in vključuje stiskanje mišic okrog prostate. Na prostati je nekakšen ventil, ki se izklaplja in vklaplja med uriniranjem in ejakulacijo. Mišica ob prostati pa naj bi ta ventil ustavila, zato se lahko orgazem zgodi brez ejakulacije. Tako naj bi moški dosegel od pet do šest zaporednih orgazmov.

Več v besedah kot v dejanjih
Prosterman pa pravi, da je "med stotinami moških, ki jih pozna in s katerimi je delal, le eden junak, ki je to dejansko zmogel". Gre za srečo ali je večkratne orgazme moč doseči z vajo?

Orgazem in izliv sta povezana
Raziskava iz leta 1989 predstavlja pričevanje 21 drugih moških, ki naj bi imeli enake sposobnosti. Urologinja Ira Sharlip pa pravi, da je to nemogoče. "Pri moškem ni možno zaporedno doživljanje orgazmov v recimo nekaj minutah." Ločevanje ejakulacije in orgazma namreč ne obstaja.

Definicija orgazma
Problem je namreč v sami definiciji orgazma, saj ta orgazmično stanje večkrat pomeša s stanjem skrajne spolne vzburjenosti. Skratka, moški, ki trdijo, da dosegajo zaporedne orgazme, najverjetneje večkrat dosežejo vrh tik pred izlivom. Ravno s krepitvijo mišic medeničnega dna naj bi se sposobnost nadzorovanja izliva bistveno izboljšala, s tem pa podaljševalo stanje predorgazmične vzburjenosti.

 

Preberite še:

Vmesni počitki
Seveda pa so zaporedni orgazmi možni z vmesnimi počitki. Po izlivu namreč penis potrebuje nekaj časa, da si opomore. Čas, ki je za to potreben, se razlikuje od moškega do moškega, je pa neizpodbitno in nujno dejstvo. Zato si lahko multiple orgazme privoščite tudi vi, pred tem le ne pozabiti odpovedati vseh popoldanskih obveznosti.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.