Magazin > Lepota & telo
43 ogledov

Motivirajte se z meritvami

Velikokrat je v trenutkih omahovanja odločilno, da vidite napredek. (Foto: Shutt Žurnal24 main
S kajenjem želi prenehati kar 70 odstotkov kadilcev.

Po zadnjih raziskavah si 70 odstotkov kadilcev želi prenehati kaditi. Raziskave so bile pod okriljem Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) opravljene med kadilci vseh starosti v 30 evropskih državah. Danes vam je ob odločitvi, da prenehate, na voljo veliko pomagal, zato morate le poiskati tistega, ki vam najbolj ustreza.

Preverite ogljikov dioksid
Med novejšimi pripomočki za lažjo pot k vsakdanjiku brez cigarete je naprava, ki meri raven ogljikovega dioksida v izdihanem zraku. Naprava, imenovana smokerlyzer, je zasnovana podobno kot merilec alkoholiziranosti, saj vanjo izdihnete zrak, na ekranu pa se vam pokaže vrednost. Rezultate vsakodnevnih meritev si lahko shranite in tako spremljate napredek izboljševanja zdravja svojih pljuč. Tako kot drugi pripomočki v obliki tablet, obližev, terapij, hipnoterapij in priročnikov je ta pripomoček na voljo tudi na našem trgu.

Zdravje se popravi takoj
En sam dan brez cigarete je dovolj, da se tudi v pljučih dolgoletnega kadilca raven škodljivega ogljikovega dioksida v izdihanem zraku zniža skoraj na raven nekadilca, poudarjajo v WHO. Izgovori, da je za vas tako ali tako že prepozno, torej nikakor niso uporabni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.