Magazin > Lepota & telo
39 ogledov

Mrazu napovejte vojno

ženska, obraz Shutterstock
Nizke temperature koži ne prizanašajo. Preventiva je prvi korak za to, da bo lepa.

“Najpogostejše sovražnike lepote, ki ji pretijo ob nižjih temperaturah, lahko omilite,” pravi kozmetičarka Viki Leški. Zaradi vremenskih sprememb in ogrevanja potrebuje koža veliko več vlage in izdatno nego. Še posebno izsušeni so obraz, roke, noge in komolci. Preventiva je prvi korak, ki zagotavlja lepo in negovano kožo, razloži sogovornica.

Puder je priporočljiv

Zunanjim vplivom je najbolj izpostavljen obraz. “Tudi pozimi je nujen piling,” pravi kozmetičarka Nika Tratnik, “ta bo odstranil odmrle celice.” Vsakodnevna nega s hranljivimi kremami je obvezna. Sogovornica predlaga uporabo ognjičeve. “Tudi puder zagotavlja odlično zaščito pred mrazom. Na očiščeno kožo nanesite tekoči puder in ga utrdite z uporabo pudra v kamnu, lahko uporabite tudi mineralni puder,” razlaga.

V posteljo z rokavicami

“Izogibajte se umivanju z vročo vodo in uporabljajte neodišavljena mila z vlažilnimi sestavinami. Kremo nanesite na roke po vsakem umivanju, dodatno pa jo nanesite pred spanjem in si nadenite bombažne rokavice,” predlaga Leškijeva. Kozmetičarka Silvija Štrukelj pa priporoča parafinske kopeli, ki roke ščitijo tudi 14 dni.

Oskrbite stopala

Najučinkovitejše zdravilo za razpokana stopala so bombažne nogavice in kreme, ki vsebujejo ureo,” pravi kozmetičarka Tratnikova. “Urea nase veže vodo in kožo oskrbuje z vlago, ugodno pa deluje tudi na celjenje ran in poškodbe kože,” razlaga. “Kremo uporabite tudi čez noč, po nanosu pa si nadenite bombažne nogavice, ki bodo poskrbele za boljše vpijanje,” dodaja.

Ne pozabite na komolce

Arganovo olje je izjemno bogato z vitaminom E in zato idealno za zaščito grobe kože na komolcih,” pojasnjuje Leškijeva. “Arganovo olje pomaga zmanjševati znake staranja, obnavlja poškodovano kožo in zmanjšuje njeno razdraženost,” še pravi.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.