Magazin > Lepota & telo
32 ogledov

Na jogo v naravo

Na telo in duha ima najmočnejši učinek vadba joge na prostem – na travniku, na p Žurnal24 main
Starodavna veda, ki je k nam prišla iz daljne Indije, postaja povsod po svetu vse popularnejša. V stresni vsakdanjik prinaša sprostitev, notranji mir in pozitivno energijo.

V nasprotju s pogostim prepričanjem joga ni namenjena zgolj mladim in gibčnim. "Joga je dovolj široka, da lahko vsakdo najde pravi način vadbe zase. V jogi ni tekmovanja. Vsak vadi po svojih zmožnostih in napreduje v svojem ritmu. Zato je primerna za oba spola in vse starosti. Vaje je mogoče prilagoditi tudi za bolnike in starostnike," pojasnjuje Miroslav Cimerman iz društva Joga v vsakdanjem življenju. Pomembno je razumeti, da joga ne prinaša sprememb čez noč. Cimerman poudarja: "Joga deluje počasi, zato pa toliko bolj poglobljeno."

Izkoristite lepo vreme
Za vadbo joge ni treba imeti posebne opreme ali obširnega predznanja. Vaje je mogoče izvajati prav povsod, paziti je treba le, da v okolici ni stvari, ki bi motile koncentracijo. Od hrupa oddaljena zelenica je zato idealen prostor za vadbo. Takšno okolje tudi zelo pozitivno vpliva na rezultate vadbe. "Če imamo možnost vaditi na prostem, v naravi, bodo učinki joge še izrazitejši," pojasnjuje Cimerman. Joge se lahko lotite tudi sami, a bolje je vadbo začeti pod strokovnim vodstvom, da se izognete začetniškim napakam in hitreje napredujete. Za tiste, ki bi si želeli o jogi izvedeti več, Zveza joga društev Slovenije in vsa slovenska društva Joge v vsakdanjem življenju organizirajo od 21. do 24. maja 2009 obisk Njegove Svetosti Višvaguruja Mahamandalešvarja Paramhansa Svamija Mahešvaranande. Seminar v Kranju bo potekal v obliki predavanj o meditaciji za notranjo moč in vodene vadbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.