Magazin > Lepota & telo
339 ogledov

Na koliko časa menjati ščetko

zobna ščetka Shutterstock
Nobena stvar ne traja večno, tudi vzmetnice ne. Včasih pozabimo na čas in ne zamenjamo posameznih predmetov pravočasno.

Zobna ščetka
Sčasoma postanejo ščetine scefrane in izrabljene, kar vpliva na kvaliteto čiščenja vaših zob. Zobno ščetko je priporočljivo zamenjati vsake tri mesece. 

Pohodniški čevlji
Čevlji imajo omejeno življenjsko dobo. Po določenem času ne nudijo več zadostne podpore nogi, podajo se tudi podplati. Če ste zagreti pohodniki, jih je priporočljivo zamenjati vsakih šest mesecev.  

Vzmetnice
Vzmetnice je priporočljivo zamenjati vsakih osem let. Ugreznjene in izrabljene vzmetnice lahko povzročijo bolečine v hrbtu, nemiren, slab spanec pa vpliva na celotno počutje posameznika. 

Vzglavniki
Vzglavniki sčasoma ne nudijo več takšne opore, kot ob nakupu. Med uporabo se v njih nabirata prah in odmrla koža, zato jih je priporočljivo redno prati. Priporočljivo jih je zamenjati vsaki dve leti. 

Gobe za umivanje
Čeprav se z gobo umivate, to še ne pomeni, da niso idealno gojišče bakterij. Zamenjati jih je treba vsake tri do štiri tedne. 

Gobice za pomivanje posode 
Gobice za pomivanje posode lahko očistite in jim tako podaljšate življenjsko dobo. Ko je gobica na pogled izrabljena in umazana do te mere, da je ne morete očistiti, začnite uporabljati novo. 

Teflonska posoda
V trenutku, ko se na teflonski posodi pojavijo praske in brazde, je čas, da jo zamenjate. Iz poškodovane površine se lahko sproščajo strupene snovi, zaradi česar niso primerne za uporabo. Življenjska dobra tovrstne posode je pri zmerni uporabi med tremi in petimi leti. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.