Magazin > Lepota & telo
62 ogledov

Na morski zrak v sobo

Sprostite se s soljo. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Haloterapija je terapija s soljo, ki bo prečistila dihala in okrepila imunski sistem.

"Starši zaradi izboljšanja imunskega sistema otroke peljejo na morje, kjer se poleg vsega nadihajo aerosola soli, ki iz morja izhlapeva, otrokom pa čisti dihalne poti in izboljšuje kakovost sluznice. Ozračje, podobno obmorskemu, ustvarijo medicinski aparati v solni sobi in tako tudi pogoje, ki jih sluznica potrebuje za svoje čiščenje," je povedala Vanda Hartman, vodja Solnega templja.

Terapije so varne tudi za tiste, ki imajo omejen dnevni vnos soli.
Vanda Hartman, vodja Solnega templja
V celoti obdani s soljo
Solne sobe so večji prostori, v katerih so stene, tla in strop v celoti obdani z morsko ali kameno soljo. V sobo med solno terapijo halogenerator (aparat, ki ga je evropski register za medicino potrdil kot primeren za ustvarjanje solnega aerosola) vpihava aerosol soli. "Solna terapija je primerna, če imate akutno ali kronično vnetje dihal ali kože, če ste utrujeni in brez energije, slabo spite in se težko umirite, če želite okrepiti svoj imunski sistem ali če potrebujete kratek odmik od divjega vsakdana. Primerna je tudi za ljudi z alergijami in tiste, ki imate težave z artritisom," pravi Hartmanova.

Solna terapija
1 odrasli: 15 evrov
2 odrasla: 25 evrov
3 odrasli: 35 evrov
4 odrasli: 45 evrov

10 evrov na otroka
Solne terapije so trenutno na voljo v Ljubljani, Gornjem Gradu, Ljubečni in Celju. Terapijo lahko izvajate sami ali v skupini štirih ljudi. Preizkusijo jo lahko tako odrasli kot otroci, ki so lahko v spremstvu staršev. Za odrasle traja terapija 40 minut, za otroke pa 20. Cena terapije za enega otroka je 10 evrov.

Namesto solnih jam
V Zahodni Evropi so solne terapije znane že 15 let. Uporabljajo jih zdravniki v bolnišnicah, specializiranih za dihala, kot pomoč pri odpravljanju kroničnih in akutnih bolezni dihalnih poti in kože, v centrih dobrega počutja za razstrupljanje telesa in za sprostitev, v različnih zdravstvenih ustanovah za regeneracijo telesa po operacijah, v kozmetičnih salonih pa za lepoto in nego telesa. "Solne sobe so v Evropi uspešno nadomestile stoletja uporabljane naravne solne jame, saj so vanje že stari menihi vodili ljudi, ki so imeli težave z dihali in kožo," je povedala Vanda Hartman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.