Magazin > Lepota & telo
5 ogledov

Na plaži so ličila odveč

Manj je več. Žurnal24 main
Prvo in najpomembnejše pravilo pri ličenju za na plažo je: manj je več. Tudi če boste le lenobno posedali v senci ob bazenu, boste s plastmi pudra in močnimi ličili videti izumetničeno in nič kaj privlačno.

Najbolje je, da pozabite na puder. Obraz navlažite z rahlo obarvano podlago, ki vsebuje zaščitni faktor in bo obenem zakrila nepravilnosti na vašem obrazu. Zagorel videz dosežete z kančkom bronzerja, ki ga nanesete na lica; tja, kjer bi po navadi svoja znamenja pustilo sonce. Maskara naj bo vedno vododporna, saj lahko v nasprotnem primeru že potenje popolno naličene oči spremeni v temno grozo. Tudi ustnice naj bodo v naravnih tonih in obvezno zaščitene, saj so zelo občutljive na sonce in hitro potemnijo, se izsušijo ter tako postanejo neprivlačne in neprijetne na dotik. Bleščilo za ustnice v naravnih tonih je najboljša izbira, saj je preprosto za nanos, njegovo svetlikanje pa še poudari zagorelost.

Spnite jih previdno!
Na plaži velikokrat pozabimo na lase in jim ne namenimo dovolj pozornosti, vendar da jih tudi tam ohranimo nepoškodovane in brezhibno urejene, moramo upoštevati le nekaj preprostih nasvetov. Če se podamo pod vodno gladino, las nikar ne spenjajmo – mokri so težki, zato jih elastika hitro potrga in poškoduje. Speti lasje so na plaži primerni le na suhem ali če glavo držimo nad valovi. Tedaj so sponke za lase, ki se podajo h kopalkam, najprivlačnejša izbira.

Po vsakem kopanju si je lase dobro sprati pod tekočo sladko vodo, saj tako odstranimo večino soli, klora in preostalih snovi, ki bi utegnile škodovati lasem in jih izsušiti. Med sončenjem na lase nanesimo posebno zaščitno sredstvo, ki naredi lase tudi gladke in sijoče. Previdno speti v ohlapno figo ali spleteni v kito bodo poskrbeli za lep videz, in to ne le na plaži, temveč tudi zvečer, saj bodo kljub celodnevnemu uživanju na plaži zaradi primerne nege nepoškodovani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.