Magazin > Lepota & telo
131 ogledov

Na pohodu pletenine

Brez oblekice iz pletenin letos ne gre.
1/16
Žurnal24 main
Ko padejo temperature, iz omare pokukajo pletenine – ne le udobne, tudi zelo modne so, da ne omenjamo, kako zelo pogrejejo.
Volumni in mali detajli
Volumen je prisoten tako v materialih kot krojih. Oblike pletenih umetnin segajo od klasičnih do nenavadnejših krojev. Pleteno oblekico, ki je to sezono obvezna, lahko nadomestite z velikim puloverjem. Ker je v modi poudarjena silhueta, ga dopolnite z veliki pasom. Pri puloverjih so priljubljeni sestavljeni vzorci, valovi oziroma igrive kite, pa tudi slovanski vzorci. Kombinirajte jih z legicami ali skiny džinsom. Jopice letos segajo od sredine stegen do sredine meč. Pri vsem pa so pomembni detajli, gube, nenavadni okraski ali kar bleščice. Od barv bosta prevladovali siva in temnomodra, ki izpodriva črno. Rdeča, rožnata, smaragdno zelena, rumena in oranžna so prav tako in.

Ročno pletenje po meri

Veronika Klinar je ena izmed redkih, ki še plete in kvačka po meri, izbiri materiala in barve. Ima sicer malo naročil, povečajo se le okoli novega leta, nekaj jih je tudi iz tujine. Najbolj priljubljeni so puloverji, predvsem mladi želijo kombinacijo dveh barv, največkrat rdeče in črne, najbolj pogost vzorec so kite. Otroci prisegajo na živahnejše barve. Najpogostejši material je prava volna. Za pletenje puloverja porabi od 17 do 22 ur, lahko tudi več, odvisno od velikosti in materiala, za nogavice pa okoli šest ur. Cena je odvisna od zahtevnosti vzorcev in izbire materiala.

Kombinacije
Pletenine ponujajo nešteto kombinacij in slogov. Preveliki šali iz prejšnje sezone ostajajo, spogledujte se v kapah in rokavicah, ki bodo zaokrožile modni videz. Letos se bomo grele v debelo pletenih dodatkih, ki bodo popestreni z volančki, gubami, majhnimi detajli, broškami. Vse to je lahko pleteno. Letošnji modni trendi poudarjajo igro pletenin, vezenin in čipk. Vračajo se rokavice, ki segajo do komolcev, še posebno v kombinaciji s krajšimi rokavi. Ne pozabite na gamaše in pletene nogavice, ki kukajo izpod škornjev. Naglavno okrasje je letos razkošno, modne so tudi baretke. Barvna lestvica dodatkov naj se ujema z drugimi oblačili.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.