Magazin > Lepota & telo
66 ogledov

"Na razprodajah ni treba kupovati, ker je poceni"

Znane Slovenke smo povprašali, kakšne imajo izkušnje z razprodajami, kaj si po navadi kupijo in koliko denarja so pripravljene odšteti za najdražji kos.

Nina Gazibara | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Nekdanja manekenka Nina Gazibara je vsako leto na razprodajah. Tudi letos je šla, vendar ni našla nič ustreznega. "Kar mi je bilo všeč, je bilo še vedno predrago," je povedala. Do zdaj je za najdražji kos na razprodajah odštela 200 evrov, in to za hlače. Sicer pa pravi, da ne kupuje dragih stvari, niti nikoli ni kupovala znamk. "Kupim, kar mi je všeč, kar je srednje kakovosti, ker se hitro naveličaš. Nimam ekstra kosov."

Nova oblačila kombinira z obstoječimi kosi, kar že ima v omari. "V glavnem so to majice, kupujem ravne hlače, oblačim se klasično. Pri šestdesetih ni več kaj kupovati, kvečjemu kakšen nakit ali torbice. Še vedno lahko nosim starejše stvari in jih kombiniram z novimi. Kot penzionistka ne kupujem več, ker se pozna, da pokojnina ni plača," še pove.

Manca Špik | Avtor: Katja Kodba / Mediaspeed Katja Kodba / Mediaspeed
Pevka Manca Špik je malo višje rasti in oblačila težko dobi. Ravno zato kupuje tekom celega leta. "Tisto, kar mi je všeč in mi pristoji, kupim čez celo leto. Ni pomembno, ali so razprodaje – če mi je nekaj prav, vzamem. Ne ciljam na razprodaje,“ je povedala.

Pred kratkim je bila na dopustu v Beogradu in si tam privoščila nekaj kosov. "V bistvu sem dobila nekaj lepih stvari, tako da v Sloveniji ne bom več šla na razprodaje.“ Najdražjih kosov pa pevka na razprodajah ne kupuje, "najdražji kos je bil narejen po meri".

Pa ji je bilo za kateri izdelek žal, da ga je kupila? "Vse, kar kupim, nosim. Nisem taka ženska, da bi brezglavo zapravljala za stvari, ki jih ne potrebujem. Rada dobro kombiniram in zelo rada imam praktične in nosljive kose."

Danica Lovenjak | Avtor: Facebook Facebook
Nekdanja voditeljica in novinarka Danica Lovenjak opaža, da razprodaje niso več to, kar so nekoč bile. Po njenih besedah se vedno kaj najde tudi na razprodajah."Rada pogledam dražje stvari, ki se potem na razprodajah dobijo po normalnih cenah. Rada imam kakovostne znamke, pri torbicah in čevljih se ne sme varčevati, enako pri zimskem plašču ali jakni. Se mi zdi, da so to najpomembnejši kosi garderobe. Mogoče še kakšen krzneni plašč," pravi in dodaja, da kupi res tisto, kar potrebuje, in potem to tudi ponosi. "O cenejših kosih pa ne razmišljam veliko. Nikoli ne grem na razprodajo iskat točno določen kos, ki bi si ga rada kupila. Po navadi, če me kaj mika, si kupim že prej. Lepše stvari prej gredo, zato ni pametno čakati do zadnjega," še pove modna navdušenka.


Iryna Osypenko | Avtor: Mediaspeed.net Mediaspeed.net
Manekenka Iryna Osypenko ne čaka na razprodaje. Če ima čas, gre pogledat, se pa vedno zgodi, da kar nekaj stvari kupi na razprodajah.

Največ denarja je odštela za plašč in škornje, če pa je kupila izdelek, za katerega ji je bilo pozneje žal, ga je šla zamenjat. Sicer pa kupi tisto, kar ji je všeč, in večne kose, še pove.


Anja Križnik Tomažin Viktorji Maja Štamol Droljc | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Voditeljica Anja Tomažin nima navade kupovati na razprodajah. "Zelo sem vesela, če naletim na razprodaje, načrtno pa ne grem kupovat,“ pravi. Je pa nekoč kupila obleko, ki je bila sicer zelo poceni, vendar jo je nosila le enkrat. "Kupila sem jo na silo in ugotovila, da mi ne pristoji tako, kot sem si mislila. Sem se naučila, da na razprodajah ni treba kupovati le zato, ker je poceni," še pove.

Komentarjev 1