Magazin > Lepota & telo
28 ogledov

Na smučeh uživajte v plasteh

Modni dodatki lahko služijo kot dodatek k vašim trendnim oblačilom (Foto: Shutte Žurnal24 main
Izdelovalci smučarskih oblačil imajo zahtevno nalogo, saj morajo dodobra zasnovati funkcionalnost, ki je najpomembnejši segment, ter jo vpeti v modne trende, ki postajajo vedno pomembnejši.

Slojevitost je nujna
Kolekcija športnih oblačil, ki je namenjena dejavnemu preživljanju prostega časa na smučiščih, sledi glavnemu vodilu – funkcionalnosti. Vodoodpornost in paroprepustnost sta lastnosti, ki sta nujni pri smučarskih oblačilih. Večplastno oblačenje je osnova za lahkotno vijuganje po zasneženih strminah. Tehničnemu spodnjemu perilu naj tako sledi toplejši sloj iz termoflisa in seveda vrhnji sloj. Najboljša rešitev je vodoodporna jakna iz kakovostnega materiala, ki naj ne bo predebela. Smučarska jakna in smučarske hlače, ki sestavljajo vaš komplet, so pomemben del opreme. Varujejo vas pred vremenskimi vplivi, skrbijo za toploto in vam s tem omogočajo udobno smuko.

V trendu
Lepa smučarska oblačila, ki so tudi dobro krojena in se lepo prilegajo telesu, so na pohodu. Modni dodatki lahko služijo kot dodatek k vašim trendnim oblačilom. Snežni modni stil lahko tako ob dokaj povprečni snežni opravi zelo dobro popestrite z nenavadno kapo, šalom in rokavicami. Pomembno je le, da se barvno in vzorčno ujemajo z vašim osnovnim oblačilom.

Zaščitite se
Smučanje je dinamičen šport, ki se odvija pri visokih hitrostih. Da boste na belih strminah uživali varneje in bolj sproščeno, vam svetujemo uporabo smučarske čelade. Časi, ko so čelade izgledale kot nočne posode, so že zdavnaj minili. Če menite, da zaradi čelade slabše slišite ali da celo vpliva na vaše ravnotežje, obstaja kar nekja modelov čelad z mehkimi in odstranljivimi naušniki.

Aktivno perilo je nuja
Smučarsko perilo je kos garderobe, pri katerem ne gre varčevati. Aktivno perilo je vedno prvi sloj oblačila, ki ga oblečete neposredno na kožo. Ali vas bo zeblo ali ne, je v veliki meri odvisno od vašega smučarskega perila, nam je zaupal
Miha Verdnik, vodja prodaje iz Planet Sporta. Še pomembnejše pa je, da smučarsko perilo dejavno odvaja vlago od vaše kože in jo tako ohranja suho, je še dodal.


 

 



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.