Magazin > Lepota & telo
23 ogledov

Na sneg obvezno z zaščito

ženska Shutterstock
Da bo vaša koža tudi pozimi sijoča in zdrava, nikar ne uporabljajte istega pudra kot poleti. Pudri za toplejše mesece temeljijo na vodni podlagi, medtem ko so za zimo primernejši pudri z gostejšo podlago. Pri pudru za zimo je pomembno tudi, da ni pretemen.

Če se sonca ne vidi skozi oblake, še ne pomeni, da ga ni,” pravi vizažistka Martina Borščak in dodaja, da se je pozimi najbolje zaščititi s tekočim pudrom. “Obvezno čez dan nanesite puder, saj kožo zaščiti, jo varuje pred popokanimi kapilarami in izdatno ščiti pred mrazom.” Pred odhodom na smučanje pa poskrbite, da bo poleg pudra obvezna oprema krema z zaščitnim faktorjem, saj je višinsko sonce lahko zelo nevarno.

Poskrbite za vlaženje

Pozimi se koža hitreje suši, ob nepravilni negi se lahko pojavijo tudi razpoke. Da bi se temu izognili, je pozimi priporočljivo spremeniti nego. “Ta mora biti veliko bolj premišljena kot v drugih letnih časih,” poudarja Borščakova in svetuje: “Pod kremo nanesite serum, ki naj bo vlažilen, da koži zagotovi vso potrebno vlago, ki se čez dan izgublja zaradi mraza in centralne kurjave.” Ker je december čas zabav in uživanja ob žlahtni kapljici, je pomembno tudi to, da pijete veliko vode, predvsem pred in med zabavo ter po njej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.