Magazin > Lepota & telo
4457 ogledov

Na to dieto prisegata Halle Berry in Kourtney Kardashian

Halle Berry
Sliši se sanjsko …

Halle Berry pravi, da se lahko za svoj mladostni videz in čvrsto telo zahvali redni telesni aktivnosti in ketonski dieti, ki je v zadnjih letih vse bolj popularna. 

Glavni vir energije so maščobe

Pri tej dieti lahko jemo maslo, sir in meso, izogibati pa se moramo ogljikovim hidratom in sladkorju. "Ves dan jem zdrave maščobe. Med drugim avokado in olja. Uporabljam tudi maslo, sladkorja pa pri meni ne boste naši. Ko se telo na to navadi, ves čas kuri kalorije,“ je Halle povedala v oddaji 'Live! with Kelly and Ryan'. Prepovedani so sicer tudi mlečni izdelki (razen masla in sira), predelana hrana, sadje, stročnice, krompir, rdeča pesa, korenje.

Igralka je sicer tudi razkrila, da je ta dieta upočasnila njen proces staranja in ji pomagala shujšati. Lepotica pravi tudi, da ima, odkar se prehranjuje večinoma z maščobami in beljakovinami, več energije, izboljšali pa sta se tudi njena koncentracija in koža. Po zvezdničinih besedah je dieta priporočljiva tudi za bolnike s sladkorno boleznijo tipa 2 in ljudi, ki imajo težave z migrenami. 

kourtney kardashian | Avtor: Profimedia Profimedia

Halle ni edina zvezdnica, ki prisega na ketonsko dieto. Držijo se je tudi Kourtney Kardashian, Megan Fox in Vanessa Hudgens

Strokovnjaki svarijo pred stranskimi učinki

Čeprav se sliši sanjsko, da lahko z vnosom maščob izgubimo odvečne kilograme, pa nekateri nutricionisti to dieto odsvetujejo. Med njimi je tudi Lisa DeFazio, ki je za USA Today povedala: "Pri ketonski dieti telo ne deluje na naraven način. Kot bi v avto namesto bencina vlival sok.“ Strokovnjakinja zato pravi, da se je diete ni dobro držati dalj časa. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.