Magazin > Lepota & telo
101 ogledov

Nad celulit s pomočjo narave

Za 80-minutno grozdno masažo boste v povprečju odšteli okrog 80 evrov. (Foto: Sh Žurnal24 main
Naj bo v boju proti pomarančasti koži tokrat vaš zaveznik narava, ne pa dragi proticelulitni izdelki.

Naravna olja največkrat delujejo tako, da pospešujejo prekrvavitev kože, pomagajo pri razgradnji in izgorevanju maščob in pospešujejo odvajanje zaostalih toksinov iz telesa. Ne morejo narediti čudeža čez noč, vam pa lahko na cenejši in naravnejši način zmanjšajo celulitne predele. Bodite vztrajni in se zavedajte, da boste morali spremeniti tudi način življenja: jesti zdravo, piti več vode, se več gibati in masirati prizadete predele, z rokami ali ščetko.

Brezovo olje in prevretki

Zrele brezove liste namakajte v vreli vodi in ohlajeno tekočino vtrite po prhi ali si po njej vmasirajte brezovo olje.

Kokosovo olje
Skupaj s sokom grenivke ga vtrite v prizadete predele.  

Orehovo olje
Od darov narave marsikatera prisega prav na orehovo olje, saj naj bi se celulit zaradi njega skrčil in postal topen ter se zato lažje izločil. Prav zaradi alkalne lastnosti je treba piti veliko vode. Olje pripravite tako, da še zelene orehe narežete na kolobarje, dodate olivno olje in ga pustite na soncu nekaj tednov.

Rožmarinovo olje
Olja, ki pospešujejo krvni in limfni obtok, spodbujajo razgradnjo maščob in okrepijo vezivno tkivo, so rožmarinovo, limonino in cipresino olje. Vsem tem oljem pa lahko dodate jojobino olje, ki pospešuje vpijanje v kožo.

Bršljanov pripravek
V prizadeto kožo si lahko vmasirate olje bršljana, jo zavijete v prozorno folijo in pustite delovati dobre pol ure, nato pa se dobro oprhajte. Olje pripravite tako, da čez pest narezanih bršljanovih listov nalijete dva decilitra olja, nato pa naj mešanica na temnem počiva deset tednov.

Eterična olja
Eno izmed njihovih pozitivnih lastnosti je tudi odprava celulita, vendar bodite pozorni pri doziranju, saj so ta olja zelo močna. V 2,5 decilitra olivnega olja ali olja grozdnih pečk nakapljajte deset kapljic eteričnega olja.  

Kavna usedlina
Po končani kavni seansi jo uporabite namesto pilinga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.