Magazin > Lepota & telo
45 ogledov

Nad slabost z meto

nosečnica Shutterstock
Med nosečnostjo uporabljajte manj koncentrirana eterična olja.

"Nosečnost je vznemirljivo in hkrati občutljivo obdobje, ko morate še posebej dobro poskrbeti zase, saj se vse, kar se vam dogaja v življenju, vse, kar uživate in nanašate na kožo, prenaša na plod. Tudi pri izbiri in uporabi eteričnih olj je zato potrebna posebna previdnost," pravi Maja Šantl, ustanoviteljica znamke ekološke kozmetike Amalu.

Le od 2 do 3 kapljice

Preverjeno varno lahko v tem obdobju uporabljate eterična olja mandarine (zelene in rdeče), rožne pelargonije, rimske kamilice, vrtnice in ylang ylanga, po četrtem mesecu tudi sivke. "Tudi koncentracija eteričnih olj je v nosečnosti manjša; na 10 mililitrov osnovnega olja za nego ali masažo telesa lahko uporabite samo 2 ali 3 kapljice eteričnih olj, v kopeli pa do 4. Za nego nosečniškega trebuščka si lahko pripravite masažno mešanico, za katero lahko izbirate med oljem mareličnih jedrc, sladkega mandlja, avokadovim in jojobinim oljem ter karitejevim maslom, dodate pa eterični olji (zelene) mandarine in sivke," dodaja Šantlova.

Kanite na vzglavnik

Pri jutranji slabosti si lahko pomagate z eteričnim oljem navadne (ne poprove) mete. Od 4 do 6 kapljic dodate v posodo vrele vode, ki jo ponoči postavite zraven postelje, ali pa malo pred odhodom v posteljo eno kapljico kanete na vzglavnik. Za težave s krčnimi žilami in hemoroidi boste dobro poskrbeli z avokadovim oljem, oljem grozdnih pečk ali lešnikovim oljem ter dodatkom eteričnih olj rožne pelargonije in ciprese.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.