Magazin > Lepota & telo
98 ogledov

Nad zaprtje z masažo

ritka rit zadnjica seksi Žurnal24 main
Dolgotrajno sedenje, nepravilna prehrana, stres in različne bolezni so vzrok, da se pogosto srečamo z zaprtjem.

Dovolj tekočine, hrana bogata z vlakninami in gibanje dokazano pospešujejo prebavo, a pogosto se zgodi, da tudi to ni dovolj. Zato, preden posežete po odvajalih, preizkusite še to naravno metodo, ki pomaga v boju z zaprtjem.

Raziskava spletne strani Journal of General Internal Medicine je pokazala, da ima kar 19 odstotkov ljudi težave z zaprtjem. Raziskavo so opravili na 100 prostovoljcih s tovrstno težavo. Polovica si je štiri tedne masirala presredek, druga polovica pa je nadaljevala z običajno prakso. Kar 82 odstotkov ljudi  iz prve skupine je bilo nad rezultatom navdušenih in pravijo, da bodo z masažo nadaljevali.

Masaža presredka (tkiva med spolovilom in zadnjično odprtino),  ni sicer nič novega. Že dolgo časa jo strokovnjaki priporočajo nosečnicam, saj prepreči trganje med porodom, prav tako pa pomaga sprostiti črevesje.

Masaža presredka naj poteka navzdol in navzven, vendar pri tem ne smete občutiti bolečine. Ženske, še posebno nosečnice, naj si ne masirajo le zunanjega dela presredka, temveč naj v nožnico približno 3 centimetre globoko vstavijo enega, dva in na zadnje tri prste, palec položijo na presredek in zunanji del nežno masirajo s polkrožnimi gibi. Prste v notranjosti vagine naj rahlo pritisnejo na mišico med anusom in vagino. 

Masažo ponavljajte vsak dan, zadostuje pa že 3 do 5 minut. Uporabite lahko tudi olje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.