Magazin > Lepota & telo
22 ogledov

Nahranite kožo

sparglji_zame_090611sh Shutterstock
S primernimi živili boste polepšali tudi svoj videz.

Manj lačni s šparglji
Šparglji vsebujejo le okoli 20 kilokalorij na sto gramov, zato pravim, da so ultimativna zelenjava za hujšanje,” pravi Doris Weissacher iz restavracije Hangar-7 v Salzburgu, kjer ponujajo Beauty food (hrano za lepoto). Šparglji vsebujejo tudi krom, ki dviguje sladkor v krvi in s tem zmanjša apetit.

Zmanjšajte gubice s paradižnikom.
Sestavine v paradižniku bodo poskrbele za zmanjšanje manjših gubic in napetost vaše kože, delujejo pa tudi proti izpadanju las,” pravi strokovnjakinja. Najboljši učinek boste dosegli, če ga boste uživali svežega.

Znebite se mozoljev s kumaričnim tonikom
Kumarice bodo poskrbele, da bo vaša koža prejela dovolj vlage. Lahko si jih pripravite v solati ali jih dodate k osvežilnemu skutnemu namazu, prav tako pa jih lahko narežete in si jih položite na obraz. Pomagajo tudi proti mozoljem. Iz kumaričnega soka lahko pripravite tonik za obraz.

Večno mladi z grozdjem
Grozdje slovi kot eliksir mladosti in zdravja. Je bogat vir antioksidantov in sadnih kislin, ki kožo ohranjajo prožno in mladostno. V kozmetični industriji je tako postalo pravi hit. “Če se le da, si ga v teh dneh privoščite čim več,” svetuje Weissacherjeva.

Kalij iz banan za elastično kožo
Banane napravijo kožo bolj elastično in preprečujejo nastanek gub. Vsebujejo namreč kalij, ki pomaga pri vzdrževanju elastične kože, odlično pa so se izkazale tudi kot sestavina v domačih maskah za obraz.

Kopriva za hitrejšo rast las in nohtov
Koprive so bogate z linolensko kislino, ki bo pospešila rast vaših las in nohtov; te bo tudi učvrstila. “Najmočnejši učinek ima sveže iztisnjen koprivni sok, ki deluje odvajalno in bo razstrupil vaše telo, uporabite pa ga lahko tudi pri izpiranju las po pranju,” še pravi Weissacherjeva.