Magazin > Lepota & telo
16 ogledov

Naj vas puder osveži

Naj puder na vaš obraz nanese svežino. Žurnal24 main
Napačen nanos, napačna tekstura in največkrat napačna izbira barve vodijo k temu, da puder ne opravlja svoje naloge. In katera ta je? Svež videz, manj vidnih gub in enakomerna polt.

Pa jo vaš puder opravi? Če ne, je čas za menjavo. Nove izbire se lotite temeljito.

Pomislite na svoj tip kože
Najprej bodite pazljivi pri izbiri pudra, ki je primeren za vaš tip kože. Za mastno kožo ni primeren puder, ki vsebuje olje ali morda shimmer (drobne svetleče delce), saj je pri mastni koži cilj preprečiti sijaj. Izberite puder z mat ali naravnim učinkom. Priporočljiva je tudi uporaba pudra v kamnu ali prahu, ki ga nanesete povrhu tekočega pudra (s tem preprečite masten lesk kože). Za suho kožo niso primerni zelo matirajoči pudri, saj jo dodatno izsušijo in poudarijo vsako gubo in lusko. Če je torej vaša koža suha, so za vas idealni vlažilni in hranljivi pudri. Lahko vsebujejo tudi shimmer. Normalna koža načeloma prenese vsak puder, odvisno od učinka, ki ga želite doseči.

Prekrivnost pudra
Ta mora ustrezati stanju kože. Če imate neenakomeren ten (kapilare, pigmentne lise, madeže, ostanke nekdanjih nečistoč), izberite puder z najmanj srednjo do polno prekrivnostjo. Kolikšna bo prekrivnost, pa je seveda odvisno tudi od količine in načina nanosa. Z gobico je tako nanos ponavadi tanjši, kot če puder nanesete s prsti. Če boste puder zelo razmazali, bo prekrivnost prav tako manjša. Za lepo kožo, ki ne potrebuje veliko prekrivanja, ampak le rahlo poenotenje tena, pa bo dovolj rahlo do srednje prekrivanje ali celo zgolj obarvana krema. Nikar ne skrivajte lepe kože, če to ni potrebno!

Barva pudra
Pri izbiri barve pudra mnoge ženske naredijo največjo napako. Pazite, da popolnoma ustreza barvi vaše kože. Pri tem upoštevajte podton (rožnat, rumen ali nevtralen) in svetlost oziroma temnost pudra. Izberite rumenkast puder, če imate rumenkasto polt, in puder z roza podtonom, če imate rožnato polt, sicer bo opazna razlika med obrazom in vratom.

Pravilen odtenek pudra izberete tako, da ga malo nanesete na rob čeljusti, saj je tam ponavadi koža enaka barvi kože vratu in preostalega telesa. Če ni, lahko za vsak primer preverite odtenek še na vratu. Puder razmažite in nekaj minut počakajte. Pri testiranju različnih odtenkov izberite tistega, ki je najbližji tenu vaše kože. Pred nakupom vedno preverite ustreznost odtenka tudi na dnevni svetlobi, saj je umetna svetloba zelo zavajajoča.

Nikoli ne izberite pretemnega pudra, misleč, da boste videti zagoreli. Velika zmota! Videti boste smešno in ceneno. Zagorel videz se doseže z bronzerjem, ki se ga nanese z velikim čopičem na čelo in lica ter rahlo na brado in nos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.