Magazin > Lepota & telo
22 ogledov

Naj vaša dieta preživi vikend

Napori bodo poplačani, če boste vztrajali tudi konec tedna. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Najtežja preizkušnja za vsako dieto je konec tedna, ki z zabavami, izleti ali posedanjem doma pred televizijo vabi k sladkim ali slanim pregreham, da o alkoholnih pijačah niti ne govorimo.

Zato se naučite premagati skušnjave.

Petek
Nikar ne začnite vikenda s kozarčkom. Alkohol na prazen želodec namreč ne pomeni samo tega, da vam bo hitro stopil v glavo, temveč tudi to, da boste kmalu lačni kot zver. Hitremu dvigu sladkorja v krvi sledi hiter spust, kar pomeni, da boste začutili kruljenje v želodcu, ki se mu boste le stežka uprli. Počakajte s pijačo do konca obroka, ob tem pa pazite, da ne popustite črednemu nagonu – ne naročajte nečesa, samo zato ker so vsi ostali naročili enako. Odločajte se za bolj zdrave pijače, če že morate. Namesto koktajla ali piva naročite kozarec rdečega vina.

Sobota
Po zajtrku vam ni treba nikamor odbrzeti in imate čas samo zase. Na kosilu v mestu s prijateljico si le privoščite desert, saj ta sodi k uživanju, toda izberite sadno kupo, jogurtov sladoled ali mousse iz temne čokolade. Za popoldne, ki ga preživite po trgovinah ali na izletu v naravo, se opremite z zdravimi prigrizki, da premagate skušnjavo zaviti v prvo picerijo ali si na hitro privoščiti krompirček. Za sobotni večer velja enako kot za petkov – hrana pride pred pijačo. Pijte počasi in med kozarčki spijte tudi kak kozarec vode. Preskočite prigrizke v baru, če je le mogoče. Če ne zmorete, naredite kompromis – namesto čipsa in pokovke izberite oreške.

Nedelja
Lenobno nedeljsko jutro boste najverjetneje nadaljevali s pospravljanjem navlake, ki se je v vašem stanovanju nabrala čez teden, kar pomeni, da si boste tudi kosilo pripravili sami. Tu velja opozorilo: ne jejte ga v kuhinji, kjer je pot od lačnih ust do hladilnika najkrajša. Kljub temu, da ste doma, si pripravite pogrinjek, lepo obložite krožnik in si pripravite tudi kozarec osvežilne (in seveda zdrave nizkokalorične) pijače. Tako boste imeli občutek, da ste v restavraciji in se vam ne bo ljubilo prekiniti obreda z odhodom v kuhinjo po repete. Če ste bili cel konec tedna pridni in ste se uprli skušnjavam, se v nedeljo zvečer nagradite s koščkom temne čokolade. Zaslužili ste si!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.