Magazin > Lepota & telo
88 ogledov

Naj zabava ne uniči vaše diete

Na zabavi posezite po zdravem zelenjavnem prigrizku z lahkimi omakami za pomakan Žurnal24 main
Bliža se december in z njim zabave, ki se jih morate udeležiti. Slani in sladki prigrizki, večerje in koktejli so polni kalorij in lahko uničijo vašo dieto. Saj si ne želite, da bi bil ves trud zaman?

Ni treba, da se na zabavah izogibate mizam, obloženim s pijačo in prigrizki. Ponujamo vam nekaj nasvetov, kako si brez slabe vesti privoščite zmerne količine le-teh.

Obrok pred zabavo
Če se odpravljate na zabavo z večerjo, si uro in pol pred odhodom privoščite lahko malico (sadje, jogurt ali skuto) in kozarec vode. Če pa se odpravljate na zabavo, ki bo namesto večerje vsebovala prigrizke in pijačo, pred odhodom poskrbite za zdravo lahko večerjo. Tako boste na zabavo prišli siti, mize, obložene s prigrizki, pa se vam ne bodo zdele tako mamljive.

Uživajte v večerji
Na zabavi z večerjo uživajte v hrani in pijači. Jejte in pijte počasi. Kozarca vina ali druge pijače ne spijte na en mah, saj vam prazen kozarec daje občutek žeje. Izberite lahko predjed in se izogibajte prigrizkom, ki jih ponavadi ponudijo na začetku zabave. Čeprav ste morda lačni, raje spijte kozarec brezalkoholne pijače in počakajte na glavno jed.

Slani prigrizki
Izogibajte se večjim količinam slanih prigrizkov, saj vsebujejo veliko natrija. Sol ni samo škodljiva za zdravje, saj zvišuje krvni pritisk, ampak tudi povečuje apetit. Uživanje prigrizkov vam tako ne bo dalo občutka sitosti, ampak boste zaradi tega pojedli in popili še več. Zato se prigrizkov nikar ne lotite pred večerjo, še posebno, če ste lačni.

Spijte dva kozarčka alkoholne pijače
Kdo pravi, da se ne morete zabavati brez alkohola? Poleg tega je zagotovo boljši izid zabave, če se domov pripeljete varno, brez prometne nesreče in pridobljenih kazenskih točk. Zato uživanje alkohola omejite na dva majhna kozarčka. Poskusite z brezalkoholnimi in sadnimi koktejli. Z uživanjem brezalkoholnih pijač se bo v vas zmanjšala tudi želja po prigrizkih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.