Magazin > Lepota & telo
16 ogledov

Naj zadiši po vanilji

Balzam za ustnice Cocodali.si, 6,49 EUR
1/5
Cocodali.si
Vsestransko uporabna nepogrešljiva sestavina prazničnih piškotov.

Čarobna začimba je nepogrešljiva sestavina praznične kuhinje, pa tudi ploščic za nego telesa. Prah ali eterično olje vanilje lahko vmešate v doma pripravljene izdelke za nego kože in jih podarite najdražjim, denimo kot negovalno ali masažno ploščico.

Dober vir antioksidantov

Čeprav bi zaradi njene vsestranske uporabe lahko spregledali morebitno hranilno vrednost, vanilja ne razočara. “Vaniljini stroki so dober vir antioksidantov in fitohranil, če pa izberemo stoodstotno naravno vaniljo v prahu, ta vsebuje tudi vlaknine in nekatere vitamine oziroma minerale,” pravi Jelena Marković iz Planeta Bio.

Zaziba vas v spanec

Vanilja se pogosto uporablja tudi v aromaterapiji. Pomirja, primerna pa je tudi za nosečnice, saj blagodejno vpliva na težave s spanjem in depresijo. Eterično olje vanilje vam bo dobro delo tudi kot dodatek k masažnemu olju, kjer lahko za dodatno stimulacijo prižgete vaniljeve kadilne palčke, za konec pa se posladkate z vaniljevo vročo čokolado ali sveže pečenimi domačimi piškoti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.