Magazin > Lepota & telo
25 ogledov

Najbolj modni škornji jeseni

škornji Imaxtree
Ženski koraki bodo v znamenju platform in višjih gležnjarjev. Po njihovih moških razlicicah posezite tudi moški.

Platforme in sprednji deli cevljev so še vedno v ospredju, pravi modni oblikovalec cevljev Mitja Hojak. Turobne jesenske dni preženite s korakanjem v mocnih barvah in živalskih vzorcih ali pa naj obutev krasijo drobni detajli: blešcice, zaponke ali obleceni gumbi. V moški modi se vraca klasika cevljev na vezalke, na drugi strani pa bomo jeseni prica športno navdihnjeni obutvi.

Prevladujeta usnje in semiš

Tako pri ženskah kot moških je na cevljih modno lakasto usnje, na drugi strani pa njegov naraven videz. Material, ki ga bomo jeseni videli pogosto, je tudi semiš.

Škornji in škorenjci

V ospredje prav tako prihajajo kratki škorenjcki oziroma malo višji gležnjarčki s potiskom rožic ali zvezdic,” napoveduje Hojak. Za udobne korake pa bodo poskrbele sedemcentimetrske pete kornetaste oblike, dodaja. V deževnih in hladnejših dneh vas bodo pogreli škornji pod kolenom – tudi tu bo poudarek na udobju. Modne in na toplem boste prav tako, če boste kombinirale salonarje in nogavice bogatih vzorcev.

Usnje zgoraj, spodaj in znotraj

Podloga v cevljih je pomembna, saj tudi naše stopalo želi dihati, pri izbiranju primernih jesenskih cevljev opozarja Mitja Hojak. Svetuje, da izberete cevlje z usnjeno podlogo; ce je le mogoce, naj bosta usnjena tudi podplat in zgornji del obutve. Posebno pozornost namenite notranjosti čevlja; za lahkotnejši korak naj se vložek prilagaja nogi, dodaja Hojak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.