Magazin > Lepota & telo
33 ogledov

Najbolj umazana stvar v hotelu je ...

Nepogrešljiv, a praviloma zelo umazan. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Če ste verjeli, da je najbolj umazana stvar v hotelski sobi pregrinjalo za posteljo, ste se zmotili. Veliko bolj umazan je daljinski upravljalnik za televizor.

Daljinec, nepogrešljiv zaveznik mnogih in pogost predmet družinskih sporov, je najbolj nečista stvar v hotelski sobi, kažejo raziskave. Zakaj? Iz istega razloga, kot se na seznamu najbolj umazanih stvari redno pojavljajo kuhinjska pipa, tipkovnica in mobitel. Tudi daljinca namreč ves čas prijemamo z bolj ali manj umazanimi rokami. Tudi v hotelu.

"Kondom za daljinca"
In daljinec je v hotelski sobi poseben primer. Ko gost zapusti hotelsko sobo, za njim zamenjajo brisače, preoblečejo posteljo, pomijejo kopalnico, posesajo talne obloge, pobrišejo prah ... Celo pregrinjalo za posteljo gre občasno v pranje. Daljinec pa praviloma ostaja umazan in poln bakterij; ga sploh kje obrišejo z antibakterijskim vlažnim robčkom? Zelo verjetno ne. Zato v dobro zdravja hotelskega daljinca vedno obrišite z vlažnim robčkom, v nekaterih britanskih hotelih pa že prodajajo "kondom za daljinca", kot so poimenovali zaščitno "oblekico" iz polietilena. Preden med poletnimi počitnicami zakorakate v hotel, pa se lahko vseeno raje zaobljubite, da ne boste gledali televizije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.