Magazin > Lepota & telo
10 ogledov

Najbolj zaželeni lepotni trendi vseh časov

Marilyn Monroe Youtube
Najbolj zaželen lepotni trend vseh časov so živahno rdeče ustnice, kot jih je nosila Marilyn Monroe, na seznamu dvajsetih pa so tudi umetne trepalnice in modro senčilo za oči.

Največji pečat pri oblikovanju lepotnih trendov vseh časov je pustila Marilyn Monroe, ko se je v filmu Sedem let zvestobe pojavila v beli obleki, s popolno urejenim pažem in z živahno rdečimi ustnicami. In prav te ustnice vse od tedaj ostajajo eden izmed najbolj zaželenih lepotnih trendov vseh časov.

To potrjuje tudi 2.000 žensk, ki so sodelovale v raziskavi podjetja Superdrug, kjer je vsaka peta priznala, da redno kopira videz zvezdnice, ki ji je najbolj všeč. In če si nekatere upajo, pa jih dve tretjini priznava, da bi želele biti pri sledenju lepotnih trendov drznejše – povprečna ženska naj bi v življenju preizkusila le tri različne videze od 20 najbolj zaželenih, je še pokazala raziskava.

In na katere lepotne trende prisegajo ženske? Takoj za rdečimi ustnicami so se na lestvico uvrstile zadimljene oči, na katere prisega tudi Kate Moss, tretje mesto so zasedle umetne trepalnice, ki so svoj razcvet doživele že v 60. letih preteklega stoletja. Umetno zagorela polt, na katero prisega Victoria Beckham, je zasedla četrto mesto, na peto se je uvrstilo črtalo za oči, ki ga je popularizirala Twiggy.

So se pa na lestvici znašli tudi trendi, na katere bi raje pozabili – med drugim temna barvica za obrobo ustnic.

Lestvica 20 najbolj zaželenih:

 1. svetlo rdeča šminka
 2. zadimljene oči
 3. umetne trepalnice
 4. umetno zagorela polt
 5. črtalo za oči
 6. podaljšana in navzgor zaobljena črta nad veko, narejena s tušem za oči
 7. izraziti rdeči madeži na ličnicah
 8. goste trepalnice
 9. tanke, a dolge trepalnice
 10. šminka v naravnem, kožnem odtenku
 11. mačje oči
 12. modro senčilo za oči
 13. uhan v ustnici
 14. bleščeče senčilo za oči
 15. močna rdeča šminka
 16. temna barvica za obrobo ustnic
 17. poudarjanje obraznih potez z ličili
 18. bronzer
 19. francoska manikura
 20. rožnato senčilo za ličnice
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.