Magazin > Lepota & telo
99 ogledov

Najbolje so se odrezali bio jogurti

jogurt Shutterstock
Po naravnih jogurtih lahko, kot kaže, posegamo brez skrbi. Öko-Test je namreč testiral 19 naravnih jogurtov. Najboljša izbira so bio jogurti, čeprav so se na testu vsi zelo dobro odrezali.

Prodaja naravnega jogurta v primerjavi s sadnimi narašča. Razlog zato je vedno večja ozaveščenost potrošnikov, ki se želijo izogniti odvečnemu sladkorju in aditivom.

Nemški Öko-Test je zato pod drobnogled vzel 19 različnih naravnih jogurtov in vsi so bili neoporečni. Med njimi je bilo sedem bio jogurtov, ki so vsi dobili oceno "zelo dobro“.

Pri kremnih jogurtih je Öko-Test zaznal povečano vsebnost beljakovin in mlečnega sladkorja. Do tega pride, ker mora proizvajalec jogurtu, da ne bi postal prevoden, dodati posneto mleko v prahu. Čeprav je ta informacija za ljudi, ki so občutljivi na laktozo, zelo pomembna, je ta podatek na embalaži razkrila le Alnatura. 

Kar se tiče higiene, so se vsi jogurti zelo dobro odrezali, a tudi čistoča ima svojo ceno. V vseh izdelkih so našli sledi čistil in dezinfekcijskih sredstev. Strokovnjaki pravijo, da se je tem ostankom skorajda nemogoče izogniti.

Ker kravam dajo premalo trave in sena in jih prehranjujejo večino s koruzo, so pri mnogih jogurtih zaznali pomanjkanje omega 3 maščobnih kislin, kljub temu so z rezultati pri omenjeni agenciji zadovoljni.

Oceno "zelo dobro“ so si prislužili 'Alnatura Joghurt Mild', 'Andechser Natur Bio-Joghurt Mild', 'Dennree Joghurt Mild', 'Gut Bio Joghurt Pur', 'Real Bio Joghurt Mild', 'Rewe Bio Joghurt Mild' in 'Schwarzwaldmilch Bio-Joghurt'.

Z najmanjšo oceno - "zadovoljivo“ - pa so označili 'Ehrmann Frischer Joghurt Mild & Cremig', 'Onken Bioghurt Der Stichfeste' in 'Weideglück Landjoghurt Mild'.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.