Magazin > Lepota & telo
172 ogledov

Najboljši načini, kako začeti jutro

prebujanje postelja Shutterstock
Se zvečer težko spravite v posteljo, zjutraj pa še težje vstanete iz nje? Potem vam bodo prav prišli naši nasveti, kako se lažje prebuditi in začeti dan z veliko energije.

Spustite sonce v sobo

Ko greste spat, zavese zagrnite le na pol, rolet pa ne spustite do konca. Jutranja svetloba bo vašim možganom na ta način sporočila, da je čas za prebujanje in zbudili se boste brez pomoči budilke. Ko pa bo zazvonila, boste vstali veliko lažje.

Budilko nastavite 15 prej

To bo upočasnilo jutranjo naglico, saj boste lahko postorili več, pa še čas za zajtrk boste imeli. Ta čas lahko izkoristite tudi za ležanje v postelji in počasno prebujanje. Na ta način se lahko duševno pripravite na dan, ki je pred vami. Dodatne minute v postelji, ko ni buden še nihče, so čisto vaše.

Sezite v nebo

Ko se prebudite, vsako okončino za 15 sekund dobro pretegnite. Dvignite roko in najprej raztegnite prste, nato dlan, zapestje in še komolec. Enako storite z drugo roko. Nato iztegnite nogo, pretegnite prste, stopalo, gleženj in koleno ter vajo ponovite z drugo nogo. Tako boste dobro razgibali mišice in spodbudili kri po telesu, kar je ključno za dober začetek dneva.

Uživajte vitamine

Vsako jutro poleg kave zaužijte še vitamine. Kozarec sveže stisnjenega pomarančnega soka ali limonada sta odličen začetek dneva.

Jutro naj bo mirno

Če je pred vami naporen dan, je razmišljanje o oblačilih in zajtrku čisto odveč. Zato si že večer prej pripravite obleke, ki jih boste oblekli, in razmislite o tem, kaj boste jedli. Prav tako si naredite načrt, po kateri poti se boste odpravili do svojih opravkov. Miren in zdrav zajtrk naj postaneta navada, prav tako naj bo navada tudi mirno urejanje za v službo. Dan se bo tako začel veliko lepše.

Naj vas zbudi vonj po kavi

Kupite si najboljši kavni avtomat, ki si ga lahko privoščite. Omislite si takšnega, na katerem lahko nastavite alarm, saj vas bo iz spanja prebudil vonj po sveži kavi, vi pa si jo boste lahko privoščili takoj. Priskrbite si kavna zrna, ki dišijo naravnost omamno in vas bodo nemudoma privabila v kuhinjo.

Jezik drgnite eno minuto

Če vas tudi umivanje zob ne prikliče med žive, si dobro zdrgnite jezik. Hitro se boste zbudili, pa še vaš zadah bo veliko prijetnejši. V naših ustih se čez noč zbere ogromno bakterij, zato morate zjutraj poskrbeti, da jih ne nesete s seboj v službo.

Uporabljajte pravi sladkor

Raziskave kažejo, da imajo ljudje, ki uporabljajo pravi sladkor, boljši spomin kot tisti, ki uporabljajo umetnega. Zato si kavo ali čaj vsako jutro sladkajte s pravim sladkorjem, a ne pretiravajte. Čajna žlička bo čisto dovolj.

Vsako jutro preverite svoj koledar

V kuhinji si obesite velik koledar, na katerega zabeležite svoje dnevne obveznosti. Nato vsako jutro med pitjem kave ali čaja preverite, kaj vas čaka čez dan. Tako si boste v mislih lažje sestavili načrt, kaj opraviti najprej.

Delite svojo ljubezen

Pred odhodom od doma ne pozabite poljubiti vseh oseb v hiši, ne pozabite niti na živali. To bo pregnalo stres in vas napolnilo s pozitvnimi mislimi, ki so za začetek dneva še kako potrebne.

Komentarjev 1
  • alienq 16:55 03.februar 2012.

    ta zadnji nasvet mi je strašno všeč.