Magazin > Lepota & telo
28 ogledov

Najdite čas za jutranjo vadbo

telovadba ženska Shutterstock
Dan se krajša in minut za popoldansko vadbo hitro zmanjka. Čas je, da tudi vi postanete eden tistih, ki vadijo zjutraj.

Se vam zdi nemogoče, da bi uspeli najti dovolj motivacije, da bi se v hladnem jesenskem jutru podali na tek, namesto da bi se skrili pod odejo in zaspali še za pol ure? Vse se da, naloge se je treba le lotiti na pravi način.

1. Bolj zgodaj v posteljo. Če ponočujete, ne morete pričakovati, da boste zjutraj sveži in z veseljem obuli športne copate še pred zajtrkom. Telo se mora odpočiti in če nimate tega privilegija, da si lahko prilagajate delovni urnik, potem bo najbrž treba dan pred vadbo malo prej spat.

2. Postopoma premikajte uro. Uporabite enak trik, kot pri prilagajanju na premik ure jeseni in spomladi. Čas jutranjega bujenja spreminjajte postopoma, vsak dan vstanite 10 minut prej. Prehod bo tako lažji in šok veliko manjši.

3. Poiščite družbo. Lažje bo vstati, če boste vedeli, da vas nekdo čaka. Prepričajte prijatelja ali prijateljico, da se vam pridruži ali se sami priključite nekomu, ki že vadi zjutraj. Miganje bo tako tudi prijetnejše in s klepetom boste popestrili vaše jutro ter prebudili možgane.

4. Izberite prijetno dejavnost. Sovražite tek? Če je tako, se niti ne prepričujte, da boste od jutri naprej vsako jutro pretekli pet kilometrov. Raje izberite šport, ki vam je res všeč - morda niste vedeli, a športni klubi tudi v jutranjem času ponujajo najrazličnejše vrste vadb.

5. Prilagodite se družinskemu urniku. Otroci morajo v šolo, vi pa se morate še pred službo pripraviti na predstavitev projekta in časa za vadbo ni več. Planirajte vnaprej in jutranje dejavnosti organizirajte že zvečer. Za vadbo se vedno vedno čas, pa četudi to pomeni, da morate vstati pol ure prej.

6. Zajtrk kasneje. S polnim želodcem je težko vaditi, zato zajtrk prestavite na čas po vadbi. Ko vstanete, si privoščite le kak prigrizek, kos sadja ali jogurt. Po vadbi pa si le privoščite obilen zajtrk.

7. Pripravite se na vzpone in padce. Ne zastavite si previsokih ciljev in ne zamišljajte si, da vam bo od jutri vedno uspelo najti voljo in čas za jutranjo vadbo. Ne gre za igro na vse ali nič. Zgodilo se bo, da boste preutrujeni, nenaspani ali prezaposleni. Pomembno je, da takrat ne obupate - jutri je nov dan in prav nič ni izgubljeno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.