Magazin > Lepota & telo
123 ogledov

Najnovejši hit: DNK-dieta

hujšanje Shutterstock
Nordijska DNK-dieta prek spleta že osvaja izgube kilogramov željnih po vsem svetu. Deluje po načelu osebno prilagojenega jedilnika, ki naj bi ga strokovnjaki oblikovali s pomočjo DNK-analize.

S pomočjo nordijske DNK-diete lahko izgubite od pet pa do 12 kilogramov v štirih mesecih, trdijo strokovnjaki z Univerze Newcastle. Dieto so oblikovali ob pomoči danskih znanstvenikov, temelji pa na DNK-zapisu posameznika. "S pomočjo DNK-testa pregledamo osem genov, ki pokažejo, kakšen metabolizem ima posameznik, kako presnavlja ogljikove hidrate in maščobe, kakšen apetit ima in kako aktivne so njegove mišice," razlaga avtorica diete Carolyn Horrocks.

Brez jojo učinka

Na osnovi DNK-testov strokovnjaki predpišejo vrsto živil, ki naj bi bila najprimernejša izbira za posameznikov organizem, določijo pa tudi način telesne dejavnosti. Prilagoditev prehrane in telesne aktivnosti na podlagi DNK-zapisa omogočata hitro in lažjo izgubo kilogramov, brez jojo učinka.

Potrjeno z raziskavo

Danci so v testno raziskavo vključili 7.700 prostovoljcev, ki so hujšali s pomočjo nordijske DNK-diete. Izguba kilogramov je uspela devetim od desetih, nekateri pa so v štirih mesecih izgubili kar 12 kilogramov.

Cel paket za 215 evrov

Dieta je prek spletne strani myGenomics dostopna vsem. Za začetek je treba naročiti, narediti in odposlati DNK-test, za katerega zaračunajo 120 evrov. S pomočjo rezultatov testa vam strokovnjaki priporočijo skupine živil, ki so za vaše telo najprimernejše, in odsvetujejo tiste, ki jih vaše telo ne prebavlja dobro. Poleg osnovnega paketa se lahko odločite tudi za trimesečno hujšanje s popolnim jedilnikom in ob pomoči nasvetov strokovnjakov, zanj pa je treba odšteti 215 evrov (cena vključuje tudi DNK-test).

Brez prepovedi

Nordijska DNK-dieta naj bi tako ponujala odgovor vsem, ki se že dolgo borijo z odvečnimi kilogrami, in tistim, ki so preizkusili že veliko diet, a žal neučinkovito. Tudi njihovi nutricionisti svetujejo tri glavne, in če se le da, tri manjše obroke dnevno, v skupni vrednosti od 1.300 do 1.800 kalorij. V prehranjevalnem načrtu ni prepovedano nič, so le živila, ki jih strokovnjaki odsvetujejo.

Tudi pri nas

Hujšanje na podlagi DNK-testa pa ponujajo tudi pri nas. Pri Lifegenetics lahko test za analizo DNK in s priproročili za hujšanje naročite za 175 evrov, poleg osnovnega slim paketa pa za doplačilo ponujajo tudi dopolnjeno hujšanje s pomočjo osebnega trenerja, programe spreminjanja prehranskih navad, individualno prehransko svetovanje in različne wellness programe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.