Magazin > Lepota & telo
32 ogledov

Najpogostejše lepotne napake: odpravite jih!

Za lepo kožo ne potrebujete drage kozmetike, ampak le primerno nego. Žurnal24 main
Za lep videz niso potrebne ure v kopalnici, ne draga kozmetika, ampak pravilna nega. Ženske pa prav pri osnovni negi delajo največje napake. Jih delate tudi vi?

Predstavljamo vam šest najpogostejših lepotnih napak, ki jih lahko preprosto odpravite:

Balzam za lase nanašate na lasišče
Večina ljudi uporablja balzam za lase enako kot šampon: nanesejo ga na lasišče, ga rahlo vmasirajo in ga nato razčešejo do konic. A napaka se skriva prav tu. Če balzam nanesete na lasišče, bodo lasje kmalu videti mastni.
Pravi način: Balzam nanesite od višine ušes proti konicam in hkrati lase razčešite. Lasje bodo dobili več volumna, pa tudi mastili se ne bodo tako hitro. Poleg tega bo balzam deloval tam, kjer lasje potrebujejo dodatno nego, torej na konicah.

Napudrate obraz, še preden se krema dobro vpije
Prav je, da si pred nanosom pudra obraz namažete z vlažilno ali negovalno kremo, a pri tem bodite pozorni, da se krema v kožo dobro vpije. Če puder nanesete prehitro, lahko le-ta zaradi kreme postane bolj voden, slabše prekrije nepravilnosti in je manj obstojen.
Pravi način: Pred nanosom pudra počakajte vsaj minutko ali dve. Se vam vsako jutro zelo mudi? Potem s papirnato brisačo popivnajte obraz in nanesite tekoči puder.

Najprej se oblecite, nato nadišavite.

 
Najprej obleka, potem parfum
Napaka! Tako parfum pride v stik s tkanino, zaradi česar se njegov vonj lahko spremeni. Parfumi so narejeni za nanašanje na kožo, saj se pravi vonj sprosti šele v kombinaciji s toploto telesa.
Pravi način: Parfum rahlo razpršite na ključne točke telesa, kot so vrat, predel za ušesom in zapestje, in se šele nato oblecite.


Obožujete kreme proti mozoljčkom?

Ko se vam pojavi kakšen mozoljček, ga takoj napadete s preparati, ki mozolje izsušijo. Ker učinek ni takojšen, dodate še malo kreme? Nikar ne pretiravajte. Kreme ali geli mozolje izsušijo šele nekaj ur po nanosu, njihova pretirana uporaba pa lahko povzroči rdečico ali vnetje.
Pravi način: Da bi se izognili izsušeni koži, kreme uporabljajte v skladu z navodili, kar je najpogosteje dvakrat na dan.

Obrvi pulite preblizu ogledala
Res je, da so tako dlačice bolj vidne, a kadar se osredotočite na vsako najmanjšo dlačico, lahko kmalu pozabite na obliko obrvi. Rezultat so pretanke ali neenakomerne obrvi.
Pravi način: Veliko ogledalo postavite blizu okna in se od njega odmaknite toliko, da bo v njem viden cel obraz. Približajte se le, ko pulite majhne dlake, pri čemer se vsake toliko časa umaknite in preverite simetrijo.

Ne pozabite na vrat
Nega obraza vključuje tudi nego vratu, na kar pa radi pozabimo. Ali ste vedeli, da je koža na vratu lahko zelo tanka, občutljiva in prav tako podvržena izsušenosti, na njej pa so lahko dobro vidni znaki staranja?
Pravi način: Kremo za obraz nanesite tudi na vrat in dekolte. Enako naredite s kremami z zaščitnim faktorjem, maskami ali pilingi za obraz.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.