Magazin > Lepota & telo
27 ogledov

Najpogostejše napake pri manikuri

Nohti bodo lepi in zdravi le s pravilno nego. Žurnal24 main
Če ne veste, zakaj se vaši nohti cepijo, je morda kriva napačna nega. Pred vami je nekaj najpogostejših napak, ki jih naredimo pri negi nohtov.
Rokavice
Če ste vsak dan veliko v stiku z vodo in agresivnimi čistili, roke in nohte obvezno zaščitite z uporabo rokavic. Uporabite lahko kar medicinske ali pa si nadenite gumijaste.

Napake
Katere so najpogostejše napake, ki bodo vašim nohtom naredile več škode kot koristi?
  • Napačna raba pilice. " Z določenimi pilicami lahko pilite le v eno smer, ne v obe, zato bodite pri uporabi pozorni. Po krajšanju nohtov jih vedno obvezno tudi spilite s polirno pilico, sicer se lahko zgodi, da se vam bodo cepili," svetuje Neli Lulič iz Manikire Šiška.
  • Uporabljajte podlak . Pred lakiranjem je priporočljiva uporaba podlaka, ki noht zaščiti. Obstaja več vrst podlaka, kot je recimo podlak za rumene nohte, z dodatkom kalcija, z diamantnim prahom in podobno.
  • Striženje kožice. " Obnohtne kožice ne strizite. Če jo je veliko, jo najprej omehčajte s primerno tekočino, nato pa jo potisnite nazaj z ustrezno paličico," svetuje Luličeva ter dodaja, da kožico postrizite le, če jo je res veliko in se širi po nohtu.

Stopala

Čas poletnih obuval je tu, zato za lep videz svojih stopal poskrbite že zdaj. Privoščite jim intenzivno nego, odstranite morebitna kurja očesa in trdo kožo, pri tem pa ne pozabite tudi na nohte. Nalakirajte jih v isti barvi kot nohte na roki ali jim privoščite francosko manikuro.

Moški
Če mislite, da je nega nohtov rezervirana le za ženske, se motite. Veliko žensk vas bo najprej pogledalo v roke, zato si ne dovolite, da bi jih pogled odvrnil od nadaljnje komunikacije. Ko si nohte postrižete, konice tudi spilite, da noht "zaprete" in se vam ne bo cepil. " Za moške imamo tudi poseben mat lak, ki je neopazen, a ščiti noht," je povedala Neli Lulanič iz Manikire.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.