Magazin > Lepota & telo
119 ogledov

Najpogostejši razlog za ločitev je …

ženska Shutterstock
Raziskava je pokazala, da nezvestoba v sodobnem svetu ni več na prvem mestu med razlogi za ločitev, kot je to veljalo včasih.

V sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je zaradi nezvestobe razpadlo 29 odstotkov zakonov, danes pa je prevara kriva za le 15 odstotkov ločitev, pravijo britanski strokovnjaki, ki so z obsežno raziskavo, ki je potekala od sedemdesetih let prejšnjega stoletja do letos, analizirali več kot pet milijonov ločitev.

So prevare v sodobnem svetu, ki jih je tudi zaradi družabnih omrežij vse več, postale sprejemljive ali pa jih pari le ne želijo priznati? Vse več sodelujočih, kar 47 odstotkov, je namreč kot glavni razlog za ločitev navedlo medsebojno nerazumevanje. V sedemdesetih letih pa se je na nerazumevanje sklicevalo 28 odstotkov sodelujočih, piše The Guardian.

Med razlogi za ločitev so raziskovalci izpostavili tudi nekaj manj običajnih, kot so moževo neodobravanje, če se želi žena zvečer družiti s prijateljicami, sprememba spola pri moških in situacije, ko je eden od partnerjev z varčevalnega računa brez predhodnega posvetovanja zapravil ves denar.

Komentarjev 1