Magazin > Lepota & telo
41 ogledov

Najpogostejši razlogi za spore med sodelavci

ženska Shutterstock
Če ste se s sodelavci že kdaj sporekli zaradi dopusta, ste le eden od številnih. Prav načrtovanje dopusta je namreč najpogostejši razlog za spore na delovnem mestu.

Kar 84 odstotkov zaposlenih Britancev najdaljši letni dopust načrtuje že januarja, je pokazala raziskava podjetja Hotels.com, petina zaposlenih pa ima na začetku januarja izdelan popoln letni načrt vseh dopustov, ki bi si jih radi privoščili. A vse se zatakne pri načrtovanju dopusta v službi. 



Sodelujoči priznavajo, da jih v službi najbolj razjezi, ko izvedo, da jih je s prijavo dopusta že prehitel sodelavec, najbolj jezni so seveda tisti, ki so počitnice že rezervirali. 

A če se zaposleni ne prerekajo zaradi dopusta, se zaradi skrivnostnega izginjanja hrane in pijače iz hladilnika – to iz tira vrže četrtino sodelujočih v raziskavi, piše Daily Mail. 



Vzrok za spore v pisarni pa je lahko tudi odmor za malico. 17 odstotkov sodelujočih v raziskavi je priznalo, da jih jezijo tisti, ki se na malici zadržujejo predolgo, "pridni" pa ne prizanašajo niti tistim, ki si na dan privoščijo več krajših odmorov ali tistim, ki se na kavo odpravijo vsakokrat, ko jim primanjkuje dela.

 

Komentarjev 1
  • Barbyx 12:53 01.februar 2014.

    Vaš komentar je bil izbrisan zaradi kršitve kodeksa Žurnala24.