Magazin > Lepota & telo
53 ogledov

Najstniki se drogirajo, da bi bili suhi

najstnik Shutterstock
Da bi bili videti čim bolje, fantje uživajo prehranske dodatke, ki naj bi vplivali na rast mišic. Nekateri se zato celo drogirajo in vse več je takšnih, ki trpijo za anoreksijo.

Anoreksija ni le ženska težava, saj je vsak deseti, ki trpi zaradi motenj hranjenja, moški, je pokazala 14-letna raziskava ameriške pediatrične bolnišnice v Bostonu, v katero so zajeli 5.527 fantov, starih od 12 do 18 let. Med fanti, ki so priznali, da skrbijo za svoj videz in si želijo imeti dobro postavo, jih kar tretjina trpi za anoreksijo, piše Daily Mail.

Poleg stradanja pa so fantje za lepo telo pripravljeni narediti marsikaj drugega. Uživanje prehranskih dodatkov, ki naj bi pospeševali hujšanje, in takšnih, ki naj bi povečali mišično maso, ni redkost, prav tako ne uživanje različnih drog, zaradi katerih naj bi bilo hujšanje lažje.

Največ sodelujočih je priznalo, da si želijo lepo telo s poudarjenimi mišicami, šest odstotkov med njimi jih želi biti hkrati suhih in imeti mišice, dva odstotka najstnikov pa je priznalo, da želijo biti le zelo suhi. Raziskovalci pravijo, da so prav pri fantih iz zadnje skupine možnosti za razvoj depresije največje.

"Pripadniki močnejšega spola pogosteje trpijo zaradi anoreksije kot pa bulimije, a na popačene predstave o tem, kakšno naj bi bilo popolno moško telo, tudi pri fantih vplivajo popravljene fotografije vitkih moških z naslovnic revij in iz reklam," pravi vodja raziskave Alison Field.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.