Magazin > Lepota & telo
163 ogledov

Največje napake pri umivanju obraza

lepotne skrivnosti Shutterstock
Umivanje obraza je enostavno opravilo, a mnogi kljub temu pri tem naredijo napake.

Ste se kdaj vprašali, če si pravilno umivate obraz? Najbrž ne. Konec koncev to ni opravilo, ki bi zahtevalo doktorat iz znanosti. Pa vendar lahko pri tem storite napake, ki vam jih vaša koža ne bo kar tako odpustila. 

Ne umivajte se prevečkrat
Preveč umivanja postara vašo kožo. Ne umivajte se več kot dvakrat na dan. Pravilo lahko prekršite le, če greste na telovadbo.

Ne uporabljajte grobega čistilnega mleka
Izognite se čistilom, ki vašo kožo oropajo naravnih olj in jo dražijo. Izberite čistilno mleko s sestavinami, ki pomirjajo kožo, kot je zeleni čaj. 

Ne pretiravajte s pilingom
"V procesu staranja naši encimi, ki skrbijo za piling kože, niso več učinkoviti, zato lahko naša polt deluje grobo in dolgočasno,“ pravi dermatologinja Jeannette Graf. Zato priporoča piling pred spanjem, saj je takrat koža v "stanju obnavljanja“. Postopek izvedite največ dvakrat tedensko, saj boste v nasprotnem primeru kožo razdražili. 

Redno odstranjujte ostanke ličil
Neodstranjevanje ličil lahko poškoduje kožo na obrazu. Ličila zamašijo pore in onemogočijo obnavljanje celic. Ne pozabite odstraniti maskare. 

Ne umivajte se s prevročo vodo
To je še posebej pomembno v zimskem času, saj se koža hitreje izsuši, vroča voda pa še dodatno pripomore k temu. Raje se umijte z mlačno ali hladno vodo.

Ne pretiravajte z robčki za čiščenje obraza
Robčki za čiščenje obraza so priročni za odstranjevanja ličil ali ko se vam mudi. Ne smejo pa robčki nadomestiti običajnega čiščenja obraza.  

Komentarjev 1
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 10:27 27.november 2014.

    ja v večini so ženske problem ker je krema za to in ono in levo in desno,ker bodo bolj mladostno izgledale ,pa je ravno razlog da se še hitreje starajo .umiješ se stoplo vodo zjutraj in zvečer s čistimi rokami in to je to