Magazin > Lepota & telo
13 ogledov

Nakupovanje je odlična rekreacija

nakupovanje prijateljici Shutterstock
Nakupovanje ni samo prijetno opravilo, temveč tudi zdravo.

Ženske rade nakupujejo, to je znano vsem. Malo manj znano pa je, da bi za popoln kos oblačila prehodile več kot 300 kilometrov na leto.

Da je nakupovanje zdrava aktivnost, dokazuje dejstvo, da ženske na teden prehodijo tri kilometre v treh urah. Na leto bi tako pokurile skoraj 15 tisoč kalorij, kar bi se lahko primerjalo s kalorijsko vrednostjo tridesetih stogramskih čokoladnih tablic.

Študijo so izvedli pri kupcih, ki so štiri tedne nosili števec, ki je meril korake. Pri merjenju, koliko ur prehodijo, pa raziskovalci niso šteli dnevne opravke, temveč so se bolj osredotočili na tedenske obiske večjih nakupovalnih centrov in ostalih trgovin.

"Večina ljudi je prepričana, da je nakupovanje lahkotna zabava. A v treh urah nakupovanja se lahko prehodi nekaj kilometrov, tako da istočasno tudi vadite," je povedal tiskovni predstavnik spletne strani PromotionalCodes, ki je naročila raziskavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.