Magazin > Lepota & telo
52 ogledov

Naličila bi Boya Georgea

Ivana Bilandžija Saša Despot
Ivana Bilandžija - Billy. Priznana vizažistka v Sloveniji predstavila britansko znamko ličil Illamasqua.

"Letošnji jesen in zima bosta v znamenju barve rubina in črnega vina. Barve se bodo iz divjih poletnih spremenile v umirjene, naravnejše tone," je ob predstavitvi vrhunske britanske kozmetike Illamasqua, ki je te dni po novem na voljo tudi v Sloveniji, povedala hrvaška mojstrica ličenja Ivana Bilandžija Billy. Dodala je, da vizažisti pri svojem delu trendov ne upoštevajo preveč, saj imajo svoj individualen pristop in lahko "sredi zime potegnemo na plan rožnato, turkizno in zeleno, če si tako zamislimo in je stranka za".

Kaj lahko ličenje pove o človeku?

Zelo veliko. Z obrazom se človek izraža, pokaže svojo osebnost, svoj način življenja, razmišljanja, trenutno razpoloženje ... Ličenje je ogledalo človeka, ki zaokroži celostno podobo in je prav tako pomembno kot obleka.

Imate raje, da se stranka popolnoma prepusti ali da vam zaupa svoje želje?

Vsak se sam najbolje pozna, zato mi je ljubše, da mi povedo svoje želje, kakšen je njihov slog, s čim se ukvarjajo, za kakšno priložnost gre ... Potem se združijo njihove želje in moja ustvarjalnost; rezultat je zadovoljna stranka in s tem tudi jaz.

Kaj vam predstavlja največji izziv?

V svetu ličenja sem že 17 let, delam tako dnevno ličenje kot ličenje za televizije, reklame, razna snemanja, tedne mode, tako da moram reči, da mi je izziv vsak obraz in k vsakemu pristopim enako. V veliko zadovoljstvo so mi ženske, ki se sicer ne ličijo in so potem pozitivno presenečene, najbolj pa uživam v fantazijskem ličenju, ki je izjemno drzno in barvito; tam si lahko dam duška.

Za kakšno priložnost je primerno tovrstno ličenje?

V večini primerov gre za modne dogodke, tu in tam se najde kakšno pogumno dekle, ki si želi imeti recimo zvezde na obrazu. Ličenje je nekaj, s čimer se lahko igramo, tu je svoboda, ni pravil, nič ni trajno, zato si lahko privoščimo malo drznosti.

S kom od znanih osebnosti je bilo zanimivo delati?

Obožujem Anđo Marić, ker lahko z njenim obrazom počnem, kar hočem, saj mi dopušča popolno svobodo. Bila sem tudi njena stilistka in lahko rečem, da lahko brez težav nosi prav vse. To je raj za vizažista, saj se lahko popolnoma preda ustvarjalnosti. Vizažisti dobimo kurjo polt, ko pride nekdo in reče, da si želi ličenje naravnega videza – mi obožujemo barve in različne teksture.

Se vam zdijo ženske na splošno dovolj pogumne za nošenje drznega ličenja?

Žal so le redke takšne, me pa veseli, da je počasi vedno več alternative. Veliko je kopiranj in premalo unikatnih, svojevrstnih slogov, individualistov. Na Hrvaškem recimo prevladujeta arabski slog ličenja in slog sester Kardashian, kar je meni osebno dolgočasno. Ista tehnika ličenja je lahko namreč v čisto drugačnih barvah, slog pa še vedno ostane enak, a kljub temu drugačen.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.