Magazin > Lepota & telo
19 ogledov

Namesto na fitnes na svež zrak

Shutterstock Žurnal24 main
Gripa. Telovadnice so pravi raj za viruse.

Da bi se izognili nepotrebni okužbi z novo gripo, se raje izogibajte prepotenih telovadnic in fitnescentrov, saj so zaprti in vlažni prostori, v katerih se zadržuje veliko ljudi, kot nalašč za hitro prenašanje okužb.

Tek, kolo in zimski športi
Vsekakor je najbolje, da telovadba poteka zunaj, na svežem zraku, svetujejo na Inštitutu za varovanje zdravja (IVZ) RS. Kljub zimskim temperaturam in neprijaznemu vremenu je zato bolje, če se odločite za šport, ki ga lahko izvajate na svežem zraku. Med hojo po hribih, kolesarjenjem ali teku boste le stežka staknili virus gripe, obenem pa boste okrepili telo. Pazite le, da boste oblečeni vremenskim razmeram primerno.

Z gripo nikar na telovadbo
Če se nikakor ne morete sprijazniti s tem, da bi pozabili na plavanje ali vašo priljubljeno obliko skupinske vadbe, posvetite toliko več pozornosti osebni higieni in napotkom za preprečevanje okužb. Ker se kljub temu lahko zgodi, da zbolite, na IVZ še svetujejo, naj obiskovalci tovrstnih športnih programov bolni ne obiskujejo športnih centrov in naj takrat raje ostanejo doma. Bolezen je treba preboleti in se šele popolnoma ozdravljen vrniti k športu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.