Magazin > Lepota & telo
22 ogledov

Namig, da jutri ne bo mačka

šparglji Shutterstock
Če se želite jutri zbuditi brez mačka, je seveda najboljši recept to, da danes sploh ne uživate alkohola. A če boste vseeno popili kozarček ali dva, mačka lahko prepreči ali vsaj ublaži eno od zdravih živil, pravijo raziskovalci.

Gotovo ste že kdaj poskusili vsaj enega od preventivnih ukrepov proti mačku. V mislih imamo kozarec ali dva vode pred spanjem po prežurani noči ali pa kos kruha in kozarec mleka, ki sta lahko odlična preventivna malica, preden se odpravite na zabavo. A ker vas danes čaka novoletno rajanje, na mleko in kruh pozabite. Večerjo raje popestrite s šparglji, pravijo korejski raziskovalci.

V raziskavi, objavljeni v Journal of Food Science, korejski raziskovalci razlagajo o močnih aminokislinah, ki so jih odkrili v mladih špargljih. Ti varujejo jetra pred škodljivimi toksini, ki so posledica preveč popitega alkohola, ter tako preprečujejo ali lajšajo neprijetnosti, povezane z mačkom, poroča Daily Mail.

Ste vedeli?

Več raziskav je že potrdilo močno antioksidantsko moč špargljev, zato ni čudno, da so prav ti med najbolj zaželenimi živili pri prečiščevalnih dietah. Imajo nizko kalorično vrednost – 100 gramov špargljev ima okoli 35 kalorij, hkrati pa so bogati z vitamini, minerali in vlakninami. Med drugim vsebujejo veliko kalcija, kalija, magnezija, železa, fosforja, selena in cinka ter vitamine A, B6, C, K in E.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.