Magazin > Lepota & telo
332 ogledov

Namig, kako se znebiti kašlja

čaj, ingver Žurnal24 main
Vas muči kašelj in se ga kar ne morete znebiti? Priporočamo vam, da si naredite ingverjev čaj.

Ne samo, da blagodejno vpliva na razpoloženje, vpliva tudi na stres in je pravo zdravilo za želodec ter črevesje. Predvsem je znan kot zdravilo proti gripi, prehladu in slabosti, izboljša pa tudi cirkulacijo in povečuje imunost telesa. Ker ovira nastajanje snovi, ki sodelujejo pri krčenju bronhijev, in snovi, ki zvišujejo telesno temperaturo, olajša dihanje pri prehladu in preprečuje, da bi se ta razvil v hujšo obliko. Gingerol v ingverju pa deluje kot naravni blažilec kašlja.

Naredite si ga kar sami. Vse, kar potrebujete, je liter vode, dva kosa svežega ingverja (debela približno pet centimetrov), med in limono. Priporočamo, da olupite ingverjeve korenine in jih narežete na tanke rezine. Postavite jih v vrelo vodo in kuhajte na zmernem ognju približno 15 minut. Potem precedite tekočino in dodajte med ter limono po okusu. Ob pitju boste imeli pekoč občutek v grlu, vendar nikar ne skrbite – to je samo učinek ingverja. Če je čaj preveč pekoč, prihodnjič dodajte manj ingverja ali pa več vode.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.