Magazin > Lepota & telo
54 ogledov

Namig za drugačno Martinovo

vino Shutterstock
Martinovanje je lahko tudi priložnost za pohode v naravi.

V nedeljo je praznik svetega Martina, ko se mošt spremeni v vino, a poleg rujne kapljice in pečene race ter drugih tradicionalnih jedi je letos na martinov konec tedna na voljo tudi mnogo športnih prireditev. Izbrali smo nekaj najzanimivejših.

Pohod po mejah Laškega

Že danes dopoldne se lahko udeležite 14. tradicionalnega pohoda po nekdanjih trških mejah Laškega. Na pot se boste odpravili ob 9. uri s parkirnega prostora pred Turističnoinformacijskim centrom Laško. Nezahtevna 11 kilometrov dolga pot vas bo popeljala po levem bregu Savinje, mimo cerkve svetega Martina in Blaževe skale do vasi Trojno, kjer bo krajši postanek. Nadaljevali boste po dolini potoka Lahomnica mimo cerkve Matere božje nazaj do izhodne točke. Prijavite se lahko še danes med 8. in 9. uro, prijavnina pa znaša 5 evrov in vključuje zloženko, dnevnik poti s kontrolnimi žigi ter kupon za malico in pijačo. Pohod bo v vsakem vremenu.

Martinov pohod v Moravcih

Pol ure po laškem pohodu, danes ob 9.30, pa se v Martjancih začne 13. Martinov pohod, ki vas bo popeljal do Moravskih Toplic in Filovskega brega. Pot je dolga 13 kilometrov in vas bo med tradicionalnimi zidanicami vodila po vinorodnih gričih, vmes pa si boste privoščili postanek pri Turistični kmetiji Puhan. Pot je primerna tudi za otroke, ki bodo za udeležbo prispevali 6 evrov, odrasli pa 9. Cena vključuje tople napitke, domače dobrote, toplo malico, spominček in žrebanje kuponov za martinove dobrote, poskrbljeno pa bo tudi za prevoz nazaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.