Magazin > Lepota & telo
70 ogledov

Namig za sijočo kožo na obrazu

ženska Shutterstock
Namesto silikonske podlage uporabite vlažilno kremo in ji za učinek BB-kreme dodajte malo pudra.

Strokovnjaki za nego kože na obrazu ob prihodu toplejših dni svetujejo zamenjavo kreme in pudra. Letos priljubljene BB-kreme vizažisti odsvetujejo. Veliko kakovostnejšo kremo, kot je že pripravljena tonirana BB-krema, boste dobili, če jo pripravite sami. “Preprosto zmešajte kakovostno dnevno vlažilno kremo z nekaj kapljicami tekočega pudra,” svetuje vizažistka Simona Škrinjar. Takšna krema bo delovala vlažilno in hkrati prekrivno.

Proč s podlagami

Vizažisti prav tako odsvetujejo uporabo silikonskih ali kakršnihkoli drugih nenaravnih podlag pred nanosom pudra. Daljša uporaba tovrstne podlage kožo “zapaca”, saj koža pod njo ne diha, pojavijo se mozolji in akne, opozarja Škrinjarjeva. Svetuje, da namesto podlag redno uporabljate vlažilno kremo, ki bo kožo vlažila in mehčala. Končni učinek bo tako podoben tistemu, ki ga želite doseči s silikonskimi podlagami – gube bodo manj izrazite, obraz pa videti bolj svež.

Čas je za vlaženje

Spomladi in poleti težje hranilne kreme zamenjajte za lažje in predvsem bolj vlažilne,” svetuje vizažistka Branka Pavlovič. “Načeloma velja pravilo: hranilne kreme za zimo in vlažilne za poletje,” pa pravi Škrinjarjeva. Opozarja, da je treba kljub temu kremo prilagoditi predvsem potrebam kože, in dodaja: “Mastni koži ne glede na letni čas vedno bolj prija vlažilna krema. Nakup dveh različnih krem (dnevne in nočne) ni potreben, pomembno pa je, da je krema zares kakovostna.

Poskusite voščeni puder

Puder, ki ga uporabljate spomladi, naj ima predvsem lažjo teksturo, ki bo koži omogočala dihanje,” pravi Pavlovičeva. Za toplejše dni priporoča poseben voščeni puder, ki daje videz porcelanaste polti in je dolgoobstojen. “Voščeni puder v prahu se namreč zaradi telesne temperature topi, ob nanosu ga koža vpije, ostanek pa se nato odstrani s posebno krtačko, zato je posebno primeren za poleti,” dodaja. Poletni pudri naj imajo mineralno osnovo in naj bodo v prahu, prav tako niso potrebni večplastni nanosi, pa svetuje Škrinjarjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.