Magazin > Lepota & telo
30 ogledov

Namigi, kako pomiriti predporočni stres

nevesta Shutterstock
Gostje, jedilnik, obleka, obred, družice, dejstvo, da boste danes nekomu obljubili večno zvestobo – vse to vas lahko stane živcev in vam pokvari težko pričakovani poročni dan. Tu je nekaj nasvetov, kako preprečiti poročni stres.

Pomirite živce z jogo

Za miren začetek pomembnega dne si pomagajte z izvajanjem preprostih vaj joge ali pa si vzemite nekaj minut za sproščanje z dihanjem in meditacijo. Raje vstanite malo prej in si vzemite čas za umirjen začetek dneva.

Pripravite si izbor sproščujoče in pozitivne glasbe

Če je v njem tudi tista vajina pesem, še toliko bolje. Poslušanje tega glasbenega izbora vam bo pomagalo k prijetnemu doživetju, nato pa vas bo izbor za vedno spominjal na ta čudoviti trenutek.

Oborožite se z dobro zdravo hrano

Vas je strah, da boste od živčnosti pojedli vse, kar vam pride pred oči? Poskrbite, da bodo to zdravi prigrizki, prednost dajte sadju. Tako se boste počutili odlično, pa še napihnjeni ne boste in obleka vas ne bo prav nič tiščala.

Kavo zamenjajte s čajem

Kofein lahko živčnost in nemir samo še poslabša, zato omejite skodelice kave. Še bolje je, če si namesto nje privoščite čaj, še bolje takega brez teina: naj bo to zeleni, kamilični ali zeliščni.

Ob težavah globoko vdihnite

Predvidite, da bo kaj zagotovo šlo narobe, in ne pustite, da vas to vrže iz tira. Ko vas kaj spravi v slabo voljo, se ustavite ter nekajkrat počasi in globoko vdihnite, preden storite karkoli. Nasmehnite se in ne pustite malenkostim, da pokvarijo najlepši dan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.