Magazin > Lepota & telo
19 ogledov

Napačen korak je dovolj

Pri teku bodite pozorni, saj so poškodbe pogoste. Žurnal24 main
Poškodbe pri teku so v želji po boljših rezultatih in hitrem povratku na tekaške steze pogosto prezrte ali nezadostno zdravljene.Če želite ostati dejavni še vrsto let, je treba telesu prisluhniti in mu pustiti dovolj časa, da ozdravi.

Tekaško koleno
Nenehno udarjanje stopala ob tla terja svoj davek. Še posebno na trdem asfaltu so kolena izjemno obremenjena, zato neprimerna obutev ali napačna tehnika hitro privedeta do bolečin. Brez počitka in popravljanja napak bolečine ne bo mogoče odpraviti, k teku pa se vrnite postopoma.

Zvini in zlomi
Že en sam napačen korak je dovolj, da ob čezmerni obremenitvi pod nepravilnim kotom kost popusti. Pogosti so predvsem zlomi stopala in zvini gležnja, po katerih je treba takoj prenehati teči, saj lahko poškodbo poslabšate. Obisk pri zdravniku je nujen, rehabilitacija pa počasna.

Tudi Ahila bi bolelo
Zbadajoča bolečina, občutljivost in oteklina v predelu ahilove tetive pomenita vnetje, ki ga je treba zdraviti, saj se v nasprotnem primeru lahko razvije v kronično, ki je le stežka ozdravljivo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.