Magazin > Lepota & telo
4147 ogledov

Napake, ki jih delamo pri nanosu krem za obraz

krema za obraz Profimedia
Nekateri se rodijo z lepo kožo, drugi se morajo zanjo potruditi, za vse pa velja, da potrebujejo pravo dnevno rutino, da bi njihova koža čim dlje ostala mladostna.

Pri tem je zelo pomemben izbor dnevne kreme in način, na katerega jo nanašamo na obraz. Najbolj priporočljiva je uporaba vlažilnih krem, ki kožo globinsko obnavljajo in nahranijo. Da bi bil učinek čim večji, se izogibajte tem najpogostejšim napakam. 

1. Ne uporabljate krem, ker imate mastno kožo
Po pisanju Miss 7 je ena največjih zablod ljudi z mastno kožo ta, da verjamejo, da njihov obraz ne potrebuje nege, ki jo nudijo vlažilne kreme. Prav vsi tipi kože potrebujejo vlago. Vlažilne kreme bodo celicam ponudile dodatno vlago in s tem zmanjšale tvorbo sebuma ter omogočili obnovo zaščitne ograde kože. Pri izboru kreme pazite, da ne bo vsebovala olj.

2. Pozabljate na piling
S pravilnim pilingom boste s kože odstranili odmrle in poškodovane celice, jo naredili gladko, čisto in ji omogočili, da globoko vpije vlažilno kremo in ohranja naravno vlago. Vaša koža bo po pilingu dobila bolj zdrav videz in spet zažarela. Piling je treba narediti enkrat do dvakrat na teden.

3. Kremo nanašate na napačen način
Naj se vam ne mudi. Kremo v kožo vtrite s počasnim tapkanjem, saj jo bo tako lažje vsrkala. Poleg tega boste na ta način pospešili prekrvavitev obraza in tvorbo kolagena ter porabili manj kreme. To je za kožo tudi bolj zdravo, saj se pore, če ste nanesli preveliko količino, zamašijo.

4. Ne uporabljate kreme, ki ustreza tipu kože
Suha koža potrebuje nego, ki jo bo navlažila, mastna pa kreme, ki ne temeljijo na olju.

5. Prehitro nanesete ličila
Preden na lice nanesete puder, počakajte vsaj pet minut, da ima koža dovolj časa, da kremo vpije. 

6. Pozabljate na vrat
Koža na vratu je še tanjša od kože na obrazu, zato je zelo pomembno, da tudi na vrat nanesete kremo.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.