Magazin > Lepota & telo
25 ogledov

Napake, ki jih delate pri negi las

ženska lasje nega Shutterstock
Kako obsedeni ste z nego las? Če jim posvečate preveč pozornosti, verjetno delate eno od naštetih napak.

Oblikujete še mokre lase

Po besedah Andre Walkerja, kreativnega direktorja Andre Walker Hair je ena izmed napak, ki jih delajo ženske, da si mokre lase spenjajo v figo. Bolje jih je posušiti z brisačo in zatem speti v nežno figo.

Lase krtačite s plastično krtačo

Po besedah Annie Mayo, ustanoviteljica Advenced Mineral Makeup je krtačenje od 50 do 100-krat priporočljivo, saj pomaga pri razporejanju naravnih olj po celotni dolžini las, kar jih naredi voljne in svetleče. Idealna je krtača z mehkimi naravnimi ščetinami, medtem ko so krtače s plastičnimi ščetinami manj priporočljive.

Pogosto nosite čop

Uporaba elastike je za lase škodljiva. Lasje se ob uporabi elastik lahko zapletejo, konice se lahko zaradi spenjanja pogosteje lomijo. Če prisegate na čop, uporabljajte lasem prijazne elastike, brez vidnih in kovinskih spojev.

Lase umivate vsak dan

Vsi ljubimo občutek sveže umitih las, vendar pa prepogosto umivanje lahko z las in lasišča izpere naravna olja, kar lase in lasišče izsuši. Seveda lahko lase, ki se mastijo zelo hitro, s šamponom umivate vsak dan, v ostalih primerih pa šampon uporabljajte vsak tretji dan.

Pozabite na zaščito

Tako kot koža, tudi lasje potrebujejo zaščito pred škodljivimi sončnimi žarki. Poskusite lahko z zaščitnimi razpršili za lase, najbolje pa je, da lase zaščitite kar s pokrivalom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.